Bănel Nicoliţă, de la sapă, în vârful fotbalului! "Fac antrenament până îmi curge sânge din nas"

 

Bănel Nicoliţă este cel mai rapid fotbalist pe care-l avem şi drumul de aici nu i-a fost uşor. Sportivul a acordat un interviu în exclusivitate în care a vorbit deschis despre toate greutăţile pe care le-a avut.

Acum este faimos şi împlinit, dar nu mulţi au apucat să-i ştie în detaliu trecutul. A fost un drum lung de parcurs şi plin de obstacole, dar, cu viteza lui care-l face un erou pe terenul de fotbal, a depăşit cu brio şi obstacolele din viaţă. Bănel Nicoliţă a acordat în exclusivitate un interviu în care a făcut public tot despre cum a ajuns de la munca la ţară în vârful lumii.

"Era foarte greu, eram jos, nu aveam echipament... Nu aveam ghete, nu aveam absolut nimic. Antrenorul de atunci mi-a spus să stau liniştit că mă va ajuta cu ce am nevoie. Mi-a zis că de atunci voi fi copilul lui, că are două fete şi niciun băiat şi asta a fost. Când trebuia să-mi cumpăr ceva, el mă ajuta. Am început să muncim toţi la câmp, eu am început de pe la 7-8 ani să câştig bani. N-aveam posibilitate şi atunci am fost foarte puternic. Poate şi Dumnezeu mi-a dat ambiţie să nu las capul jos, să muncesc, să fiu serios... Au fost oameni care m-au încercat în viaţă, oameni care m-au ajutat să trec peste momente din viaţa mea. Nu a fost uşor, nu era nimeni lângă mine. Eu şi Dumnezeu. Mama ce putea săraca să-mi ofere, decât să îmi dea o farfurie de mâncare şi atât. Tata mi-a spus că 'ce fotbal, ce cu tare...'. La un moment dat eram la câmp şi se apropia ora de antrenament. La 9 jumate trebuia să plec la antrenament, în alergare până la 10. Mi-a spus să nu plec, am luat sapa, am rotit-o de două ori şi am plecat. M-am dus la antrenament, am venit acasă, şi s-a supărat pe mine. La 12 ajungeam acasă, la 1 aveam şcoală. Temele când să le mai fac? Le făceam în clasă", a mărturisit Bănel Nicoliţă. 


Cât despre problemele cu tatăl său, Bănel Nicoliţă a făcut tot posibilul să treacă peste acea perioadă neagră din viaţa lui.

"L-am ajutat de câte ori am putut. Eu n-am avut niciodată nimic cu el. El mă suna, îi dădeam banii. Mă deranja că eu îi dădeam bani şi se ducea la televizor să mă vândă pentru trei lei. Eu am fost foarte deştept şi îi dădeam bani printr-un frate căruia îi dau banii şi împarte el. Trebuie să aprecieze că am făcut multe şi că eu am susţinut această familie. În 2005 el a plecat şi eu am rămas baza... Eu aveam 20 de ani atunci, fraţii mei erau şi ei mari, aşa că nu era problemă... Asta a fost decizia lui, a ales altă familie şi regretă acum. După ce a plecat am încercat să-i împac, cu de toate, inclusiv cu bani. Dacă nu era el, nu eram nici eu, aşa că şi el a contribuit la venirea mea. Mă mângâiam în cap şi plângeam. Mintea lui era diabolică. El are familia lui, nu pot să-l deranjez. Am vrut să-l chem şi la nunta mea... A zis că nu vine, mi-a dat nişte bani şi... Mi-aş fi dorit să fie amândoi. Nu puteam nici s-o bag pe mama într-un colţ şi s-o las aşa (...) Au fost sute de antrenamente în care mergeam nemâncat. Mă întreba antrenorul: 'ai mâncat?', şi mereu îi spuneam că da, dar eu aveam stomacul gol. Făceam antrenament până îmi curgea sânge din nas. Rămâneam după antrenament încă două ore", a explicat fotbalistul.

Bănel Nicoliță este un fotbalist român legitimat la FC Viitorul Constanța și cunoscut pentru activitatea sa la FC Steaua București. Este al doilea stelist ca număr de meciuri în competițiile europene, după Marius Lăcătuș. El s-a căsătorit în 2013 şi are două fetiţe.

A.C.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest