A murit Nicolae Corjos, regizorul filmului "Liceenii"

 

A murit regizorul Nicolae Corjos, cunoscut pentru filme precum 'Liceenii' și 'Declarație de dragoste'. Bărbatul s-a stins din viață la București, la vârsta de 86 de ani. Ștefan Bănică Jr, cel care a jucat în Liceenii rolul lui Mihai, a transmis un mesaj extrem de emoționant.

A murit regizorul Nicolae Corjos, cunoscut mai ales pentru filmele precum Liceeni și Declarație de dragoste. Filmele respective au devenit un fenomen în anii 80 și s-au bucurat de o popularitate extraordinară. Generații la rând le-au văzut și chiar revăzut cu mare plăcere.

Cel care i-a consacrat pe Oana Sârbu, Teodora Mareş, Ştefan Bănică, Mihai Constantin, Tudor Petruţ, Adrian Păduraru s-a stins din viață la București, la vârsta de 86 de ani. Mesajul transmis de Ștefan Bănică Jr.

Nicolae Corjos s-a născut la Hotin, pe 22 mai 1935, şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1956. A avut o carieră impresionantă în cinematografie. A regizat de la „Ora zero” (1979), „Alo, aterizează străbunica!…” (1981), „Pădurea nebună” (1982) la „Declaraţie de dragoste” (1985), „Liceenii” (1986), „Extemporal la dirigenţie” (1988), „Un studio în căutarea unei vedete” (1988), „Liceenii Rock’n’Roll” (1991).


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest