A murit sora actriței Tamara Buciuceanu

 


Este doliu în lumea artistică, după ce a murit sora actriței Tamara Buciuceanu. Mezzosoprana Iulia Buciuceanu avea 90 de ani și o carieră impresionantă, la fel ca regretata ei rudă. A fost una dintre cele mai iubite prezențe de pe scena operei, talentul ei fiind unul incontestabil, dar și inegalabil. Iată cine a făcut anunțul tragic al decesului său!

Sâmbătă, 18 iunie 2022, a murit sora actriței Tamara Buciuceanu. Din păcate, lumea artistică și-a luat „rămas-bun' de la încă o mare stea. Iulia Buciuceanu a fost una dintre cele mai iubite mezzosoprane din România, cunoscută atât la nivel național, cât și internațional, datorită vocii sale spectaculoase. Artista s-a stins din viață la 90 de ani, după o viață dedicată muzicii.

Anul acesta, lumea artistică din România a pierdut, din păcate, mai multe valori, mai ales în ultima perioadă. Weekend-ul trecut, pe data de 18 iunie 2022, s-a stins din viață și Iulia Buciuceanu, o mare mezzosoprană și sora regretatei actrițe Tamara Buciuceanu. Anunțul cutremurător a fost făcut de către Opera Națională București, pe Facebook, și distribuit ulterior de Ministerul Culturii.

Pe pagina de Facebook a Ministerului Culturii a apărut sâmbătă, 18 iunie 2022, un mesaj tragic. Reprezentanții au anunțat: „O zi neagră pentru cultura românească… Odihnă veşnică, Iulia Buciuceanu!'. În urmă cu câteva zile, lumea artistică și-a luat „rămas-bun' și de la Alexandru Lulescu, cel mai longeviv actor al Teatrului de Revistă Constantin Tănase, dar și de la Valentin Uritescu. Cel din urmă s-a stins din viață vineri seară.

Iulia Buciuceanu, sora Tamarei Buciuceanu, a fost prim solistă la Opera Română din București timp de aproximativ trei decenii, între anii 1952-1983. Regretata artistă a fost căsătorită cu actorul George Constantin și împreună au un fiu, pe nume Mihai Constantin, cel care a moștenit pasiunile ambilor părinți.

Iulia Buciuceanu s-a născut pe data de 25 iunie 1931, în Tighina, Basarabia. Mama ei a fost cea care i-a insuflat pasiunea pentru muzică și care i-a ghidat primii pași în lumea artistică, lume pe care a iubit-o atât de mult.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest