Accesorii de bucătărie care nu trebuie să îți lipsească dacă vrei să faci preparate delicioase (P)

 

Bucătăria este locul care pentru foarte mulți oameni reprezintă o oază de relaxare. Activitățile uzuale din bucătărie (tocat, curățat, fiert, prăjit și amestecarea atentă a ingredientelor) pot fi adevărate remedii împotriva stresului și sursa unor preparate memorabile.

Evident, nu toată lumea este pasionată de gătit. Există numeroși oameni care preferă să se bucure de mâncăruri făcute de alții, pentru care bucătăria este doar o încăpere în care își prepară cafeaua de dimineață. Pentru cei pasionați de gătit, însă, anumite accesorii sunt vitale.

Accesorii de bucătărie care nu trebuie să îți lipsească

Există zeci sau chiar sute de accesorii bucatarie care te pot ajuta să prepari adevărate delicii. Este puțin probabil să ai o bucătărie atât de mare încât să le poți îngloba pe toate. Pe lângă asta, multe accesorii par utile, însă ajung să fie ascunse într-un sertar și folosite o dată pe an sau chiar mai rar. Dacă vrei eficiență, este bine să achiziționezi acele accesorii pe care le poți folosi de fiecare dată când gătești și care te pot ajuta să economisești timp și bani. Iată câteva dintre acestea:

1. Un cuțit de foarte bună calitate. Nu există bucătar care să nu aibă cuțitul preferat. Un cuțit de foarte bună calitate va fi instrumentul pe care îl folosești tot timpul pentru a tăia carne și legume. Pe lângă cuțit este bine să ai și câteva accesorii de întreținere, cum ar fi un aparat de ascuțit.

2. Un cântar de bucătărie. Secretul preparatelor delicioase stă în modul în care sunt dozate ingredientele. Din fericire, poți obține gusturi impresionante, respectând cu strictețe rețetele pe care le găsești pe internet. Pentru a putea măsura la gram fiecare ingredient, ai nevoie de un cântar de bucătărie. Este un accesoriu ieftin, fără de care poți face o mulțime de greșeli;

3. Un mixer de foarte bună calitate. Dacă îți place să faci dulciuri și supe, un mixer este obligatoriu. Nu este recomandat să optezi pentru un mixer ieftin, deoarece riscul de a se arde după doar câteva folosiri este mare. Este bine să alegi un mixer produs de un producător de renume și apreciat de bucătari profesioniști și amatori.

4. Un set de oale și tigăi. Evident, ai nevoie de recipiente în care să gătești. Oalele și tigăile trebuie să fie principala investiție dintr-o bucătărie. Alege produse de cea mai bună calitate și te vei putea bucura de ele ani întregi!

5. Două tocătoare. Este bine să ai un tocător pentru carne și un tocător pentru legume, pe care să le folosești simultan, atunci când vrei să faci sosuri sau ciorbe. Cele mai bune tocătoare sunt cele din lemn sau cele din bambus. Deși există și variante din plastic, acestea se pot uza destul de repede.

Nu ai nevoie de foarte multe lucruri pentru a te bucura de preparate delicioase. Dacă ai aceste 5 accesorii, vei putea încerca tot felul de rețete și ai toate șansele să îți reușească.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest