Ce să nu purtați la o nuntă: ghidul de îmbrăcăminte pentru oaspeți (P)

 


Orientările privind ținuta invitaților la nuntă pot fi complicate, dar noi vom decodifica codurile vestimentare pentru ce să nu purtați la orice tip de nuntă.

Atunci când sosește următoarea invitație la nuntă, oaspeții primesc de obicei toate detaliile despre cine, când și unde - dar specificul celorlalte întrebări - și anume, ce tip de rochii sau ținute să purtați la o nuntă sunt uneori lăsate pentru ca oaspeții să interpreteze printre rânduri.

De ce să respectați codul vestimentar de nuntă? Este un semn de respect pentru cuplu și pentru eveniment să vă îmbrăcați elegant pentru o nuntă, iar ținuta dvs. trebuie să fie întotdeauna respectuoasă, conservatoare și adecvată. 

Totuși, nu uitați că regulile de etichetă au fost concepute pentru a vă ajuta să vă simțiți mai în largul vostru și mai confortabil în toate situațiile sociale. Așadar, amintiți-vă pur și simplu că prezența dvs. la nuntă este ceea ce contează aici și este posibil să vă simțiți bine, indiferent de ceea ce decideți să purtați.

Înainte de ora 16:00

În general, nunțile în timpul zilei sunt mai casual, așa că țesăturile mai ușoare, culorile festive și ținutele mai puțin formale sunt regula. 

Pentru femei, rochii frumoase de zi, o fustă și un top sau o salopetă sunt alegeri bune. Pentru bărbați, un costum bine croit într-o culoare neutră de culoare medie spre închisă, cum ar fi gri, albastru sau cărbune, este potrivit.

După ora 16:00
În cazul nunților de seară, alegeți stiluri mai formale, rochii mai lungi și rochii elegante de nuntă din țesături speciale, care sunt potrivite pentru femei. Bărbații ar trebui să poarte costume mai închise la culoare, în culori marine, negru, gri. Deși uneori poate funcționa și un sacou alb sau un costum într-o culoare amuzantă! 

Mai presus de toate, purtătorul ar trebui, de asemenea, să aleagă întotdeauna ceva care se potrivește cu stilul personal, precum și cu codul vestimentar solicitat.

Ce să nu purtați niciodată la o nuntă
Blugi, șepci, cămăși fără guler

Regulile standard de a fi bine îmbrăcat pentru o nuntă se aplică în continuare, așa că, la fel ca la un restaurant sau un club privat, avertismentul blugilor rupți, șepcile și cămășile fără guler nu sunt adecvate - cu excepția cazului în care este la cererea cuplului să vă îmbrăcați astfel.

Alb

Vă rugăm să nu purtați rochii albe sau crem sau orice altceva care ar putea fi fotografiat poate ca fiind alb. Costumele sau salopetele albe din cap până în picioare sunt, de asemenea, off-limits.  

Pastelurile palide, cum ar fi albastrul, verdele, galbenul, griul, nude și roz, toate au tendința de a părea mai deschise decât sunt în fotografii. O eșarfă sau un pulover alb pe care să îl aruncați pe umeri dacă vi se face frig este în general în regulă, mai ales dacă este după ceremonie. Imprimeurile cu unele elemente albe sunt în regulă, dar asigurați-vă că culorile sunt mult mai predominante decât orice fundal alb.

Orice lucru prea revelator sau prea scurt

Și, bineînțeles, nu purtați nimic prea scurt sau prea revelator și nu arătați neîngrijit. Dacă trebuie să vă luptați cu ținuta pentru a ascunde părți ale corpului pe care ați prefera să nu le arătați, s-ar putea să nu fie alegerea potrivită.

Orice este prea formal sau prea glam pentru codul vestimentar solicitat

Acest lucru înseamnă că, dacă este o nuntă casual în aer liber, nu este momentul să scoateți rochia dvs. preferată super glam cu paiete maxi sau smochingul pe care încă îl mai aveți de la propria nuntă. Nu vreți niciodată să eclipsați cuplul. Încercați să citiți tonul invitației pentru a vă face o idee despre stilul nunții. 

Culorile și stilurile alaiului

Uneori este greu de știut acest lucru, dar, de obicei, puteți ghici din nou din invitație și alte elemente. Nu este sfârșitul lumii, dar poate fi ciudat dacă purtați aceeași ținută ca și cavalerii de onoare și cravata de aceeași culoare - probabil că veți fi confundat cu unul din gașcă. 

Pentru femei, este foarte greu să evitați complet majoritatea culorilor rochiilor de domnișoare de onoare, deoarece albastru, roz și verde sunt culori excelente și pentru rochiile invitaților la nuntă, dar dacă știți cu siguranță care este schema de culori sau ce stil de rochie poartă domnișoarele de onoare, încercați să o complimentați, nu să o imitați cu propria ținută.

Negru din cap până în picioare, (dar nu pentru motivul pe care îl credeți!)

Este mai mult decât ok să purtați o rochie neagră la o nuntă, de fapt, este destul de comun! Cu toate acestea, să vă îmbrăcați într-o ținută neagră non-festivă - de exemplu, o ținută de lucru foarte simplă sau o cămașă și pantaloni negri. De ce? Pentru că, de obicei, o ținută neagră de bun gust este uniforma aleasă de personalul de catering, fotografi, DJ și alți furnizori care lucrează la eveniment. Nu vreți să fiți nevoită să petreceți recepția explicând că sunteți o invitată - așa că adăugați puțină culoare și strălucire ținutei dvs. 

Roșu, în unele cazuri

Credem că roșul burgundy și roșul de fructe de pădure sunt culori perfecte și foarte potrivite de purtat la o nuntă. Cu toate acestea, unele dintre rochiile de un roșu mai aprins, cu o nuanță de portocaliu aprins, pot atrage puțin atenția, mai ales dacă rochia sau costumul în sine face o declarație uriașă cu silueta sa generală. Lăsăm acest lucru la aprecierea dvs. cu privire la sentimentul personal dacă roșul ar fi festiv sau ofensator în situația dvs. proprie.
 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest