Juratul de la Chefi la Cuțite a rememorat unul dintre cele mai emoționante momente din cariera lui.
articolul continua dupa recomandari
Chiar dacă pregătirea culinară a făcut-o în Italia, acolo unde de altfel are și câteva restaurante, chef Richard Abou Zaki a trăit cel mai emoționant moment din carieră în Marea Britanie, atunci când lucre la restaurantul Le Gavroche, primul restaurant cu 3 stele Michelin din Anglia. Acolo, juratul de la Chefi la Cuțite a ajuns, în urma unei preselecții, să gătească pentru Regină.
„Cel mai emoționant moment din cariera mea a fost atunci când am gătit pentru Regina Elisabeta. Regina a fost și rămâne o emblemă mondială pentru Marea Britanie, iar pentru mine a fost foarte impresionant să văd cum oamenii se înghesuie în fața Palatului Buckingham să facă poze, iar eu ajunsesem la trei metri de ea. Am preparat atunci un meniu de șase feluri pentru Regina Elisabeta – am fost printre cei șase bucătari care rămăseseră acolo din 28, în urma unei selecții. A fost una dintre marile mele împliniri atunci, am simțit că fac bine ceea ce fac în bucătărie. A fost un moment foarte emoționant, de care îmi voi aminti toată viața, pentru că nu se întâmplă în fiecare zi să gătești pentru Regină. Și culmea este că – deși se știe că, în general, un monarh, are o echipă de bucătari la palat – Le Gavroche a fost restaurantul ei preferat când era tânără. Acesta a fost locul în care eu mi-am început cariera și știu că Regina și-a dorit să se întoarcă acolo după mulți ani”, a povestit Richard Abou Zaki
Cel mai apreciat cooking show din România, Chefi la cuțite va avea premiera la Antena 1 pe 18 martie, de la 20:30, Chef Richard ocupând scaunul de jurat, alături de Chef Alexandru Sautner, Chef Ștefan Popescu și Chef Orlando Zaharia.
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc