Alina Fîntîneanu a agățat în cui freza și celelalte ustensile de stomatologie pentru a lua telul și a intra în bucătărie. I-a impresionat pe jurați: ” e o farfurie de o stea Michelin”.
articolul continua dupa recomandari
Concurenta de la Chefi la Cuțite a fost medic dentist mai bine de un deceniu, apoi cariera ei a cunoscut o schimbare bruscă: a devenit patiseră. Totul s-a întâmplat după ce a participat la un cooking show în Canada, în urma căruia a înțeles că și-a greșit vocația. Apoi, a cheltuit 23.000 de euro pe cursuri de gătit la Paris.
„M-am ocupat cu stomatologie timp de 12 ani, apoi am fost la o emisiune de cofetărie din Canada și mi-a plăcut foarte, foarte mult. Am zis că viața mi-a dat o șansă ca să-mi îndrum a doua pasiune în viață, care este patiseria. M-am mutat în Paris ca să fac școala la Cordon Bleu. A costat 23.000 de euro. Am renunțat la stomatologie pentru asta. Ce a schimbat totul pentru mine a fost pasiunea pentru patiserie și emisiunea la care am participat în Canada. În ultimul an am avut multe schimbări în viața mea. Am avut un logodnic polonez, cu care am fost 6 ani, dar ne-am mutat la Paris și ne-am despărțit. Înainte de asta, m-am născut la Sibiu, am făcut șah performant, la 8 ani eram campioană. La 10 ani m-am mutat în Canada, cu părinții, pentru o viață mai bună.(...) Cofetăria am început la 7 ani, cu mama, în bucătărie, când mă lăsa să ling aluatul când ea făcea treaba serioasă. Mama era amatoare de tarte, de checuri, și ea mi-a dezvoltat puțin interesul ăsta.", a spus concurenta.
Preparatul pregătit de Alina, pentru care a exersat inclusiv de Crăciun și Revelion, i-a impresionat pe chefi, care i-au acordat patru cuțite și implicit posibilitatea de a continua în competiție. „Este o farfurie sigur și de o stea Michelin”, a spus Richard Abou Zaki.
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc