Cum a ajuns Sandu Cocoșatu unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din țară și de peste hotare

 

În emisiunea Chefi la Cuțite, Sandu Cocoșatu a făcut senzație prin apariția sa, impresionând jurații cu specialitatea sa, micii. În vârstă de 70 de ani, acesta a mărturisit că bucătăria este mai mult decât viața lui și că a iubit munca sa de-a lungul celor peste 50 de ani petrecuți la cârciumă și la grătar. Micii lui au ajuns în cele mai îndepărtate locuri, fiind iubiți de oameni din Toronto, Israel, Germania sau Cipru.

Cu toate acestea, Sandu Cocoșatu se confruntă cu o problemă de sănătate de peste 4 decenii. Încă de la vârsta de 29 de ani a aflat că suferă de spondilită anchilozantă, o afecțiune care l-a determinat să se cocoșeze. Cu toate acestea, bucătarul nu s-a lăsat doborât și a continuat să pregătească micii cu aceeași pasiune și dăruire.

„Nu știu cum să vă spun. Dacă aș spune că bucătăria e viața mea, atunci poate că ar fi prea puțin. Bucătăria e mai mult decât viața mea. De al 22 de ani și până la 73 sunt mai mult de 50 de ani, zi de zi, de dimineața de la 6 și jumătate și până seara chiar și la 12. Viața mea a fost cârciuma, viața mea a fost grătarul și am iubit munca asta. Mereu am căutat să fie mai bine, mai frumos, să fie mai mulțumit. Acestea sunt frumueți ale naturii (nr. micii). Am mici care au plecat de la Cocoșatu la Toronto, Israel, Germania, Cipru. Nu mă deranjează cu nimic că mi se spune Sandu Cocoșatu’, am o bucurie că mă cunosc toți și tot ce realizez fac din suflet”, a spus Sandu Cocoșatu

În timpul emisiunii, Sandu Cocoșatu a izbucnit în lacrimi, emoționând-o pe Gina Pistol. Acesta și-a exprimat gratitudinea față de toți cei care l-au întâlnit și a mărturisit că simte în inimă mai mult decât orice pe lume atunci când oamenii vin la el și îi mulțumesc pentru micii delicioși.

”Am avut o problemă de sănătate, o spondilită anchilozantă. Am aflat de acest diagnostic la vârsta de 29 de ani, dar nu eram într-o stare avansată. Alergam, jucam fotbal, nu eram în starea în care sunt acum. Dar zi de zi, fiind toată ziua pe grătar și făcând această treabă, m-am adus de spate. La ora actuală sunt foarte, foarte mulți oameni care vin, au funcții mari și ne calcă pragul. Ies la poartă și ei zic: Să trăiască tăticul! Și când vin farfuriile goale simt în inimă mai mult decât orice pe lume”, a zis Sandu Cocoșatu’.

Prin poveștile sale și prin măiestria sa în bucătărie, Sandu Cocoșatu a demonstrat că pasiunea și dăruirea sunt cele mai importante ingrediente ale succesului.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest