Emilia Ghinescu și-a descoperit vocația în pandemie: „Voi îmbina cele două meserii!”

 

Îndrăgita cântăreață de muzică populară caută desăvârșirea în meseria de psiholog judiciar.

 

Pandemia are și părți bune, depinde din unghiul în care o privești și de cât de capabil ești să vezi jumătatea plină a paharului. Se pare că Emilia Ghinescu face parte din categoria luptătorilor, a întreprinzătorilor care nu doar caută soluții să treacă de criză, dar le și găsesc. Astfel, restricțiile dictate de autorități au împuținat până la evaporare manifestațiile artistice pe vreme de coronavirus. Astfel încât, cântăreții și-au văzut veniturile mult diminuate.

 

O parte dintre ei nu au găsit soluții de redresare, ci s-au împăcat cu situația, așteptând să treacă pandemia și o dată cu ea seria restricțiilor impuse de govern. Nu este cazul Emiliei Ghinescu care s-a reorientat rapid. Bine, avea și spatele asigurat grație faptului că avea diplomă de psiholog, dobândită de la Universitatea din București, în urmă cu 12 ani.   

 

Artista nu s-a lăsat absolut deloc, astfel că a fost foarte ambițioasă, ceea ce i-a și adus succesul. Emilia Ghinescu este în aceste momente un psiholog cu acte în regulă, însă nu are de gând să se oprească aici, ci vrea să evolueze mult mai mult. Aceasta a mărturisit în direct la Antena Stars că s-a înscris la un curs de perfecționare, asta pentru a deveni un adevărat expert.

 

"Facultatea de psihologie am terminat-o cu 12 ani în urmă la Universitatea de stat din București. Eu sunt psiholog cu acte, nu am nevoie să mai fac o altă facultate, că deja sunt. Dar acum m-am înscris la un institute, la niște cursuri de formare pentru a fi expert judiciar. Dacă tot am invatat atat am zis sa pun în practică și să îmbin cele două meserii. Ca sa fii psiholog trebuie sa ai doua atuuri. Sa fii empatic si sa fi un bun ascultător. Eu sunt empatica, atât timp cât în muzică am reușit să renozez cu oamenii, mai am de lucru la a fi ascultătoare. Când lucrezi în terapie, în clinică, atunci îți exersezi mult această practică. Eu sunt atrasă mult de psihologie judiciară, parte de criminalistică. Toată existenta noastră ca psihologi învățăm", a declarat Emilia Ghinescu în exclusivitate la Antena Stars

 

Emilia Ghinescu nu a luat această decizie radicală de una singură, ci din contră. Artista a fost susținută constant de către familie, mai ales de către soțul ei care a fost mereu acolo la orice oră din zi sau din noapte.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest