Enceanu, în lacrimi, pe scenă. Amintirea lui Petrică Mîțu l-a răvășit

 

În urmă cu un an, vestea că îndrăgitul interpret de muzică populară, Petrică Mîțu Stoian a murit, întrista întreaga lume muzicală. Când și-a găsit sfârșitul, cântărețul se recupera într-un spital din Reșița, după ce se vindecase de infecția cu noul COVID-19.

De curând, colegii de breaslă ai regretatului artist Petrică Mîțu Stoian, au hotărât să organizeze un concert în memoria artistului. Printre cântăreții invitați să cânte la evnimentul cu pricina s-au numărat Alin, Gabriel Matei, Raoul, Steliana Sima, Mioara Velicu, Niculina Stoican, Gelu Voicu, Emilia Ghinescu, Elisabeta Turcu sau Valentin Sanfira şi Constantin Enceanu, cel mai bun prieten al artistului. Artistul a izbucnit în plâns, în fața a sute de fani, la prima lui apariție pe scenă, după ieșirea din spital.

"În momentul în care ajungi să cânţi o melodie pe care ai făcut-o din suflet pentru unul dintre cei mai buni prieteni ai tăi, este foarte greu să îţi stăpâneşti lacrimile. Mai ales că eu veneam după o perioadă de covalescenţă, ştiţi si voi că am avut o intervenţie la genunchi. Îmi era teamă că nu o să pot să reuşesc să stau în picioare, să cânt pe scenă, măcar melodia asta, pentru că la Sala Palatului acesta a fost motivul pentru care nu am venit. Eram în spital, nu aveam cum (n.r.:să vin), eram la doar câteva zile după intervenţie. Ori pentru acest spectacol, în memoriam prietenului meu, m-am rugat la Dumnezeu şi am făcut eforturi, credeţi-mă, supraomeneşti! Noaptea, când mă trezeam, făceam exerciţiile de recuperare, ca să pot sta în picioare, măcar 10 minute la acest spectacol. Ori toate astea şi gândul că tot ce fac, fac pentru unul dintre cei mai buni prieteni şi mai ales că această melodie, mi-a fost foarte greu să o cânt live. Foarte, foarte greu! De fiecare dată dacă am încercat să o cânt, am cântat o strofă sau două, nu am reuşit să o duc până la capăt!", a povestit Constantin Enceau, la Antena Stars.
 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest