Judecătorii au dat verdictul în procesul dintre clinica la care s-a internat Petrică Mâţu Stoian şi DSP

 


Judecătorii au dat verdictul în procesul dintre clinica Nera şi DSP. Clinica unde Petrică Mîțu Stoian a urmat un tratament la camera hiperbară va trebui să plătească amenzi în valoare totală de 80.000 de lei, aşa a decis Judecătoria Oravița.

Judecătorii au dat verdictul în procesul dintre clinica Nera şi DSP.  ”Respinge plângerea contravențională formulată de petentul Clinica Nera SRL, în contradictoriu cu Ministerul Sănătății – Direcția de Sănătate Publică Caraș Severin împotriva proceselor verbale de contravenție seria CS NR. 901 din data de 10.11.2021 şi seria CS nr. 902 din data de 11.11.2021.

Cu drept de apel în 30 zile de la comunicare, apel ce se va depune sub sancţiunea nulităţii, inclusiv motivele, la Judecătoria Oraviţa. Pronunţată azi 10.02.2022 prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței”, se arată în decizia instanței.

Reprezentanții clinicii au respins acuzațiile și au contestat amenzile în instanță. ”În raportul pe care l-a dat ministerul scrie că noi nu aveam personal. Păi cum să nu avem personal, dacă ei ne-au dat autorizația?”, a explicat Cristian Popescu, manager de proiect la Clinica Nera pentru Fanatik.ro.

Conform raportului, clinica a fost penalizată pentru nerespectarea de către personalul unității a protocoalelor și procedurilor medicale (30.000 de lei), nerespectarea obiectului de activitate înscris în autorizația sanitară de funcționare (40.000 de lei)și nepăstrarea probelor de alimente, conform legislației în vigoare (10.000 de lei).

“Deşi Clinica Nera funcţionează cu un medic specialist în specialitatea psihiatrie care deţine atestat de studii complementare în medicina hiperbară eliberat de Ministerul Sănătăţii, cinci asistenţi medicali, un medic primar de medicină de familie şi un medic cu specialitatea ORL, la ora şi data controlului (10.11.2021, ora 15.55), medicii nu erau prezenţi în unitate, deşi aceştia trebuia să se afle acolo, conform orarului afişat, între orele 13 şi 18.

Trebuie menţionat că, la nivelul Clinicii Nera, acordul şi consultul medicului pentru tratament hiperbaric sunt realizate online iar supravegherea pe perioada terapiei se face de către medici cu care unitatea a încheiat contracte de prestări servicii. Şedinţa durează 70 de minute, incluzând compresia şi decompresia”, se arată în raportul realizat de DSP Caraș-Severin.
 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest