Lora consideră că binele se face în liniște: „Acest ajutor nu este momentul nimănui de glorie!”

 

Cântăreața a transmis un mesaj tranșant tuturor vedetelor care au expus pe rețelele de socializare modul în care au sărit în ajutorul refugiaților ucraineni.

 

Sunt șapte zile de când a început invazia rușilor pe teritoriul ucrainean, care a generat un val de refugiați, în mare majoritate femei și copii, în România. Statul, societatea civilă, formată din diverse ONG-uri și asociații, au sărit în ajutorul acestora. Dar și numeroase vedete din showbiz-ul autohton, care au postat fiecare sacoșă trimisă spre granița de nord. Acesta este faptul pe care Lora îl consideră deranjant și a taxat această atitudine într-o amplă postare pe una dintre paginile ei oficiale de socializare.  

 

"M-am trezit citind ce trebuie să facem în caz de atac nuclear. Kit de supraviețuire 2022.. Când a început pandemia, o singură frică reală am avut, blocată fiind în cel mai frumos loc de pe pământ: să nu se repete istoria. Combinația pandemie+război este, alături de urgiile unei planete care s-a săturat de noi, cel mai mare coșmar. Și iată că îl trăim și îi vom supraviețui fiecare cum știe, cum poate… unii mai oameni alții mai gândaci. Am văzut zilele astea tot felul de tipologii care s-au vrut vizibile, mai ales online. Unii se comportă de parcă acum e momentul lor de maxim eroism..(încerc să nu cad în capcana judecății). Cred că e minunată empatia oamenilor din țara mea în această situație, dar în același timp mi se strânge inima când văd curți pline cu mâncare pozate și postate cu texte care atrag aplauze și lacrimi de emoție. Poate pentru unii e o surpriză că există oameni și nu pot să îi judec, mai ales la câtă ură a cules această pandemie..parcă ajută să vedem niște umanitate și solidaritate. Sper ca aceste curți pline cu mâncare să nu se strice sau să hrănească șobolanii ci să fie redistribuite familiilor nevoiașe de la noi, chiar dacă acum nu e lumina pe asta. Grupurile organizate ale oamenilor care pot îndruma spre cazare și chiar găzdui dar și share-urile numerelor de telefon ale organizațiilor competente în situații de acest gen sunt foarte folositoare", a scris Lora pe pagina ei personală de Facebook.

 

Îndrăgita artistă este de părere că binele se face în liniște, fără a demonstra cuiva că ai ajutat. Totodată, Lora a precizat și că acest ajutor în masă poate fi, de asemenea, oferit și românilor nevoiași după ce traversăm această perioadă critică.

 

"Îmi doresc să conștientizăm că acest ajutor nu este momentul nimănui de glorie, nu este un trend, un hype…e o responsabilitate pe termen lung. Și o spun pentru că e mai multă ofertă decât cerere și am văzut și oameni dezamăgiți cumva de asta. Unii chiar vor să ajute și chiar o fac, alții nu vor să piardă ocazia să mai spele din "păcate"…și în mod normal aș spune "important e că fac ceva bun, ce contează motivația?"..și chiar nu contează, doar să ajutăm cu cap, noi neavând experiență în situații de război. Eu voi folosi aceste canale de comunicații pentru a transmite ce consider că este folositor în această perioadă, prin stories și postări. Aici nu va fi totul despre război. Aici aș vrea să vă abțineți de la propagandă. Pentru mine, odată ce s-a ajuns în acest punct, toți sunt vinovați. Eu în afară de voi, cei care găzduiți familii fugite din țara lor, indiferent de cum ne-au considerat înainte de situația asta, nu am alți eroi”, a mai scris artista pe pagina ei personală de Facebook


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest