Marian Vanghelie, reținut de procurorii DNA! Ce acuzații i se adus fostului primar!

 

Marian Vanghelie este acuzat de către DNA că ar fi vândut Consiliului Local sector 5 bomboane, produse de birotică, măști ori gel dezinfectant la suprapreț. Prejudiciul este imends.

 

Marian Vanghelie a fost reținut de procurorii DNA pentru 24 de ore, alături de alte 13 persoane, fiind acuzat de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. Faptele s-au petrecut în perioada 2018-2020, pe când Marian Vanghelie nu mai era primarul sectorului 5, ci doar consilier local. În acest dosar, procurorii DNA au dispus urmărirea penală pe numele a număr de 22 suspecți, între care funcționari publici, directori din cadrul instituțiilor subordonate Primăriei Sectorului 5 și consiliului local, pentru infracțiuni de corupție și asimilate corupției în legătură cu achiziții nelegale, supraevaluate efectuate de S.C. Economat Sector 5 (societate la care unic asociat este consiliul local).

 

Concret, DNA acuză faptul că firme controlate de Marian Vanghelie au prejudiciat bugetul SC Economat Sector 5, vânzând produse la prețuri supra-evaluate. „Obținerea acestor foloase s-ar fi realizat prin efectuarea de către SC Economat Sector 5 SRL a unor achiziții de bunuri nelegale și la preturi supraevaluate (produse alimentare și nealimentare între care patinoare artificiale, tarabe, nebulizatoare, agende, bomboane și dulciuri, cântare comerciale, măști FFP2 și geluri dezinfectante, etc), de la societățile controlate de aceștia”, se precizează în comunicatul DNA.

 

Pentru a înțelege modul de operare și cât de mult au fost supraevaluate produsele vândute firmei din subordinea Consiliului Local, DNA vine și cu un exemplu: „Cu titlu de exemplu precizăm că au existat creșteri de prețuri chiar și de 31 de ori mai mari față de prețul practicat de furnizorul inițial (capsator plastic mediu – S.C. Economat sector 5 S.R.L. a achiziționat produsul respectiv cu prețul de 81,6 lei în condițiile în care prețul inițial a fost de 2,59 lei)”.

 

Nu e prima oară când Marian Vanghelie are probleme cu legea, asta deoarece el a mai fost condamnat și la 11 ani și 8 luni de închisoare, după ce a fost găsit că a luat mită 30 de milioane de euro. Totodată, el a fost judecat și pentru infracțiunea de spălare de bani, însă hotărârea instanței în ceea ce-l privește nu e una definitivă: ”În perioada 2006 – 2014, inculpatul Vanghelie Marian-Daniel, în calitate de primar al Sectorului 5 din Bucureşti, ajutat de inculpatul Niculae Mircea-Sorin şi parţial de inculpata Ciocan Laura, a solicitat şi primit de la inculpatul Dumitru Marin foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un „comision” de 20% din încasări)”.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest