O seră vă ajuta să vă bucurați de culturi bogate pe tot parcursul anului!

 

O seră oferă o locație prietenoasă cu lumina pentru cultivarea florilor, legumelor sau a altor plante. Înseamnă că grădinăritul poate fi continuat indiferent de anotimp. Pe lângă protejarea plantelor de condițiile climatice dure, ajută la prevenirea eroziunii solului. Realizată din pereți de sticlă și acoperiș, o seră poate fi construită și proiectată pentru a se potrivi amatorului ocazional sau grădinarului serios. De asemenea, o sera se poate confecționa și dintr-o structură metalică simplă, urmând să fie acoperită cu folie transparentă. Nu necesită neapărat mulți bani sau timp. Dar planificarea atentă este cheia demarării proiectului.

De ce este nevoie de seră?

Există multe motive importante pentru a trece la o seră. Mai jos sunt faptele pentru care o seră acționează că o binefacere.

Iarna sau vremea rece ucide multe plante care pot înflori fără probleme într-o seră. Un mic încălzitor electric poate încălzi temperatura din interior.

Mâncați legume proaspete, fără chimicale pe tot parcursul anului și economisiți banii pe care îi cheltuiți la magazinul alimentar.

Serele sunt bune pentru sănătate și păstrează mediul natural în interior. Lumina difuză din serele elimină tulburările afective sezoniere (depresia legată de schimbările anotimpurilor).

Plantele tropicale exotice pot fi cultivate în sere, în mod normal, în orice moment al anului.

Nu optați pentru grădinărit local odată ce vremea rece începe. Rămâneți un grădinar activ pe tot parcursul anului și continuați grădinăritul afară atunci când vremea vă permite din nou.

Dacă doriți să fiți vânzător sau fermier, puteți instala o seră care vă vă oferi un randament sănătos și bogat în nutriție pe tot parcursul anului. De asemenea, economisiți o mulțime de bani fără nicio risipă de producție.

Orice sera protejeaza plantele din interiorul ei de conditiile climatice din exterior și acesta este principalul motiv pentru care sunt atât de utilizate serele în ziua de astăzi.

Tipuri de sere

Există diferite tipuri de sere, dintre care unele sunt foarte simple, iar altele sunt complicate, gigantice, cu structuri similare de pereți de sticlă. Motivul folosirii unui acoperiș de sticlă este că plantele din interior ar trebui să primească lumina solară filtrată reflectată. Temperatura din interior este menținută mai caldă decât vremea exterioară. Diferite sere vin cu diferite sisteme de încălzire și răcire care ajută la controlul temperaturii din interior. Cu toate acestea, construirea unei anumite sere depinde de buget și de necesitatea controlului climatic. În plus, dacă doriți să puneți pe picioare o mică seră în spatele casei, atunci cu siguranță nu sunteți nevoiți să investiți nici în cea mai bună structură, categoric nu în geamuri, o folie mai groasă și bine așezată pe structura va rezista suficient de bine și este și accesibilă, și vă veți putea face foarte bine treaba pentru consumul propriu de acasă.

Cum funcționează o seră?

Sera colectează lumina de la soare și o transformă în căldură. De asemenea, stochează energia termică și eliberează acea energie în mod corespunzător împreună cu temperatura controlată. O seră protejează, de asemenea, plantele de ploaie, vânt, zăpadă și alte elemente meteorologice. Previne apariția invadatorilor, cum ar fi animalele și dăunătorii. Sarcina principală a unei sere este să colecteze energia solară prin perețîi săi și să o transforme în căldură. Materialul mai închis la culoare folosit în seră ajută la stocarea căldurii, în timp ce aerul din jur este menținut mai cald. Deoarece sera creează un mediu în interior, nu există aer care să împingă căldura în exterior. Când soarele apune, căldura prezentă în sol și în apă continuă să furnizeze suficientă căldură plantelor.

Pe scurt, care sunt cele mai importante beneficii ale unei sere?

Producție crescută

Agricultura realizată în seră poate crește producția de culturi, deoarece puteți crea condițiile climatice optime necesare creșterii plantelor și puteți crește mai multe plante pe metru pătrat decât cultivarea culturilor într-un câmp deschis.

Minimizarea riscurilor de producție

A fi într-un spațiu închis împiedică culturile să sufere daune din cauza evenimentelor extreme legate de climă, cum ar fi creșterile sau scăderile bruște ale temperaturii. De asemenea, poate ține recoltele departe de păsări și alte animale care pot dăuna culturilor.

Maximizarea profiturilor

Studiile sugerează că profiturile pe cultură pe metru pătrat pot fi de două până la trei ori mai mari atunci când se execută agricultura într-o seră în loc de agricultura în câmp deschis, când se combină practica cu alte abordări, cum ar fi hidroponia. Utilizând resursele mai eficient, creați mai puține deșeuri, ceea ce se poate traduce în profituri mai mari.

Prevenirea bolilor și dăunătorilor

Serele pot preveni probleme precum dăunătorii și pot oferi mai mult control împotriva îmbolnăvirii plantelor. Spațiul închis poate fi limitat doar la personalul esențial, iar mai puține persoane care întră și iasă înseamnă un risc mai mic de a aduce elemente nedorite aproape de culturi. De asemenea, vă permite să izolați problemele în cazul în care acestea apar. Mutarea plantelor bolnave sau infectate departe de restul culturilor vă poate salva recolta - o seră vă poate salva recolta și vă poate ajuta mult mai mult decât v-ați imagina, fie că o veți utiliza în scop personal, ori doriți să puneți la cale un business în domeniul agriculturii.

Acestea fiind spuse, serele sunt extre de importante și tocmai de aceea, în cazul în care vă numărați printre cei care se gândesc să ridice una, accesați magazinul online regalferimierul.ro și aici aveți posibilitatea de a găsi cele mai bune produse și unelte pentru grădinărit, astfel încât să vă puteți bucura de culturi bogate pe tot parcursul anului.

 

 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest