Olguța Berbec, atac la adresa Niculinei Stoican. „A trebuit să ajungem în fața instanței”

 

Olguța Berbec și Niculina Stoican sunt la cuțite. Recent, Olguța Berbec a vorbit despre procesul pe care i l-a intentat colegei sale de breaslă, Niculina Stoican. Artista susţine că este inacceptabil ca cineva să-şi însuşească drepturile unei melodii care nu-i aparţine.

”Nu este niciun secret, pur și simplu este vorba despre încălcarea drepturilor de autor. Eu scriu piese, cred în ele, le scot din sufletul meu și este inacceptabil că altcineva să-și însușească această muncă. Consider că în 2022, folclorul nu se mai culege de pe ulițele satului. Folclorul este bine gândit, proiectele sunt bine calculate, plătite cu bani, și trebuie să ne respectăm muncă.

Îmi pare rău că suntem cumva în situația asta. Nu este un lucru care mă face fericită, dar nu este prima oară și atunci cred că lucrurile trebuie lămurite. Nu sunt deacord că cineva să-mi fure muncă sau o fărâmă de emoție. Eu am fost foarte tolerantă cu cei care mă întreabă, cu dragă inima dăruiesc gratuit melodii întregi tinerilor. Dar nu sunt de acord că cineva să-l însușească, oricine ar fi acel artist și să afirme că l-a luat de la bătrâni. 

Înregistrat și pus titlu de album, pus pe youtube… știți că youtube-ul remunerează cântecele și nu s-ar fi ajuns aici dacă legile youtube-ului ar fi permis remunerarea în două părți. A trebuit să ajungem în fața instanței pentru a se hotărî autenticitatea. Nu este un proces de răutate, de invidie, pur și simplu trebuia lămurită problema asta”, a declarat Olguța Berbec, la Etno TV.
 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest