(P) Avantajele de a avea o drujbă electrică în propria gospodărie

 

Din a doua jumătate a secolului trecut și până în prezent, inovațiile în materie de drujbe electrice au depășit cu mult inventarea unor echipamente suficient de mici pentru a fi manevrate de o singură persoană, spre deosebire de primele piese drujbă disponibile înainte de anii 1950, care erau uriașe și greu de manevrat.

 

Primele modele de drujbe (sau motofierăstraie) erau alimentate exclusiv cu benzină. De fapt, unele dintre aceste utilaje sunt încă folosite pentru tăierea sau toaletarea copacilor și în prezent, dar acum utilizatorii pot alege să folosească în continuare aceste modele sau să își aducă unul electric în casă sau la birou, fie pentru a înlocui drujba cu motor pe benzină, fie pentru a o completa.

 

Migrarea către utilizarea drujbelor care nu au nevoie de combustibil pentru a funcționa are avantaje care le fac o opțiune practică și puternică pentru cei care au de făcut lucrări de prelucrare a lemnului, dar nu la nivel „industrial”.

 

Motofierăstraiele electrice sau drujbele electrice sunt disponibile în două varietăți de bază: drujbe electrice cu fir și drujbe electrice fără fir / cu baterii. Ambele au caracteristici particulare și, în același timp, împărtășesc trăsături care îi avantajează pe cei care le folosesc, indiferent dacă sunt implicați în activități agricole, de creștere a animalelor sau de prelucrare a lemnului. Un motofierăstrău electric cu fir este perfect pentru lucrările mici și mijlocii din jurul casei. Atunci când sunt câteva resturi sau copaci care trebuie tăiați, o drujbă electrică vă va oferi suficientă putere pentru a face treaba.

 

Chiar și așa, mulți oameni încă mai cred că drujbele electrice sunt slabe și au putere inferioară în comparație cu cele pe benzină; cu toate acestea, specificațiile tehnice contrazic acest lucru.

 

De exemplu, unele drujbe electrice au capete de putere care funcționează la viteze de 6.600 de rotații pe minut și sunt capabile să genereze la fel de multă putere ca un motor pe benzină de 40 de centimetri cubi. Și, deși probabil că nu vor tăia cei mai înalți stejari, cu astfel de caracteristici, drujbele electrice oferă performanțe mai mult decât suficiente pentru a îndepărta copacii mici și crengile mari din cale.

 

Și pentru că funcționează cu energie curată și necesită puțină întreținere, o drujbă electrică este atractivă pentru utilizatorii casnici și pentru cei care au nevoie de ea pentru a face treabă, dar nu se simt confortabil cu motoarele pe benzină.

 

Avantajele drujbelor electrice:

 

- Sunt ușoare și compacte, astfel încât pot fi transportate cu ușurință.

- Acestea pornesc la simpla apăsare a unui buton

- Nu răspândesc mirosul deranjant și greu de benzină

- Drujbele electrice sunt mult mai silențioase decât cele cu motor pe benzină, ceea ce e un plus dacă locuiți într-o zonă urbană sau într-una rurală, dar aglomerată.

- Drujbele electrice sunt prietenose cu mediul înconjurător, dat fiind că nu emană fum rezidual de la arderea combustibilului.

- Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la amestecul de ulei și gaz.

- Utile pentru treburile casnice, cum ar fi tăierea copacilor, tăierea butucilor, tăierea crengilor și îmbunătățiri generale în grădină.

- Pot fi cumpărate la prețuri accesibile.

 

 

Cu toate aceste beneficii, puteți vedea cât de utilă vă este o drujbă electrică pentru a vă completa echipamentul de lucru sau de uz casnic.

 

Indiferent de marca și modelul pe care îl alegeți, nu uitați să aveți asupra dumneavoastră un echipament de protecție care să se potrivească mărimii dumneavoastră și să fie în stare bună, inclusiv o vestă de protecție, șorțuri, mănuși, ochelari de protecție și îmbrăcăminte termică, dacă este necesar. Și aveți grijă, ca în cazul unei defecțiuni, să folosiți doar piese drujbă originale și să apelați la service-urile autorizate pentru reparații. În plus, dacă folosiți piese drujbă care nu sunt originale o să pierdeți garanția oferită de producător, or, pe termen lung, acest lucru vă va aduce cheltuieli mai mari decât alegerea pieselor originale, pentru că va trebui să cumpărați un alt motofierăstrău mai devreme decât ați fi preconizat.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest