(P) Ce ne-au oferit parfumurile de la crearea lor până în ziua de azi?

 

Niciodată nu am experimentat o perioadă mai de succes precum cea prezentă în ceea ce privește aromele pe care le folosim pentru a mirosi bine. Desigur, încă mai sunt destule persoane care nu folosesc așa ceva, unii din cauza unor anumite probleme de sănătate, adică alergii ale pielii, altele însă din simplul motiv că nu au cultura a ceea ce înseamnă să miroși frumos. În țara noastră, nu au prea existat parfumuri până în secolul XIX, adică odată cu creșterea interesului pentru produsele de lux, precum și cu dezvoltarea comerțului internațional. Mai târziu, odată cu industrializarea, cu creșterea nivelului de trai, parfumurile au devenit tot mai populare, mai accesibile pentru populație. Totuși, în ceea ce privește aceste accesorii olfactive la scară mondială, putem spune că parfumurile au fost o parte integrantă a civilizației umane încă din cele mai vechi timpuri, captând imaginația, dar mai ales simțurile de-a lungul mileniilor. Deși am tinde să credem acest lucru, parfumurile nu au fost doar un mijloc de a masca mirosurile neplăcute, cel puțin nu întotdeauna, ci și o modalitate de a exprima identitatea, statutul, chiar spiritualitatea. Începând cu civilizațiile antice, cu precădere cele egiptene și grecești, parfumurile au evoluat semnificativ, dar fascinația pentru ele rămâne neschimbată.

 

Calea parcursă de aceste minuni olfactive

 

Fiecare obiect sau accesoriu folosit de oameni a avut un punct de plecare, urmând până în prezent o traiectorie cu mult schimbări. Altele s-au pierdut în timp, deoarece nu au mai avut nicio utilitate, însă unele au rezistat. Este și cazul parfumurilor, care au o poveste captivantă, legată de inovația, precum și de rafinamentul uman. Acum sunt prezente în magazine, precum simplestore.ro, fiind accesibile aproape oricui. Una dintre primele mențiuni a parfumurilor datează din Egiptul Antic. În această epocă, aromele precum lăcrămioarele, tămâia, mirul erau utilizate în ritualurile religioase sau în îmbălsămare. Egiptenii au fost, putem spune, “pionierii” în arta fabricării parfumurilor, extrăgând uleiuri esențiale din plante, din flori pentru a crea amestecuri care să încânte simțurile celor care le purtau. În Grecia Antică, parfumurile au devenit un element esențial al vieții cotidiene, fiind utilizate atât pentru igiena personală, cât și pentru ceremoniile religioase.Trebuie să specificăm faptul că grecii au dezvoltat tehnici avansate de extracție a uleiurilor esențiale, fiind printre primii care au produs parfumuri într-o varietate de arome. Deși pentru o perioadă, parfumurile nu au cunoscut o evoluție remarcabilă, au început să fie din nou apreciate, cel puțin în Europa, în Renaștere. Este epoca în care artă parfumurilor a cunoscut o revenire semnificativă, Veneția devenind un centru al industriei parfumurilor. Alchimiștii, alături de negustori au îmbinat cunoștințele antice cu tehnologiile noi pentru a crea parfumuri complexe, mult mai rafinate, care au devenit rapid populare în întreaga Europă.

 

Alegerea parfumului feminin prin excelență

 

Deși și domnii folosesc asemenea arome, cele mai mari consumatoare sunt însă doamnele. De fapt, pentru ele există o gamă mult mai mare, exemplu fiind și site-ul simplestore.ro, unde poți găsi cele mai bune parfumuri pentru femei, dar și cele mai populare. Trebuie să menționăm și faptul că alegerea unui parfum potrivit poate fi o experiență personală, de regulă subiectivă, dar există câteva principii de bază care pot ghida procesul de selecție. Deși suna a clișeu, trebuie să alegi un parfum care se potrivește personalității tale distincte. Fiecare femeie are un stil unic, iar parfumul pentru care optează ar trebui să reflecte acest lucru. Dacă ești o persoană energică, dinamică, posibil să preferi aromele proaspete, cu note citrice evidente. Dacă adopți însă eleganța, rafinamentul, notele florale sau lemnoase pot fi o alegere potrivită. Parfumurile pot varia în intensitate, iar alegerea ideală depinde și de momentul în care intenționezi să-l porți. Pentru utilizarea acestuia pe timpul zilei, aromele ușoare, mult mai fresh sunt de obicei ideale. În timpul zilei, inclusiv codurile de bune maniere ne spun că nu trebuie să lăsăm o dâră de parfum prea puternică după noi. Desigur, asta nu înseamnă nici că nu trebuie să folosim deloc parfum. Ceva discret este cât mai indicat. Seara, în schimb, este indicat să optezi pentru arome mai bogate, mai senzuale, în contrast cu parfumurile de zi. Acest lucru este esențial mai ales dacă participi la un eveniment.

 

Totuși, ai grijă să nu-i sufoci pe cei din jur, mai ales dacă mergi undeva unde ești nevoită să stai la masă, pentru că nu toată lumea suportă mirosurile puternice atunci când mănâncă. La simplestore.ro poți să găsești parfumuri de zi și de seară, ce se vor plia excelent pe orice tip de necesitate. Nu uita că este important să testezi parfumurile direct pe piele pentru a evalua cum reacționează aromele cu chimia naturală a corpului, în special dacă alegi un parfum pentru prima dată. Ceea ce poate mirosi bine pe altcineva s-ar putea să nu se potrivească cu pielea ta. Parfumurile sunt disponibile în diferite concentrații, cum ar fi esență de parfum, apă de parfum, apă de toaletă și apă de colonie. Parfumurile au cea mai mare concentrație de uleiuri esențiale și, prin urmare, sunt cele mai intense, mai persistente.

 

De ce sunt atât de speciale parfumurile de lux?

 

Există de toate, pentru orice buget, asta este cert. Totuși, nu toate au aceeași calitate. De obicei, dacă dorești ceva care să țină mai mult timp, care să aibă o aromă distinctă, care să se simtă așa cum trebuie, ar trebui să alegi o nișă de parfumuri mai scumpe. Parfumurile de lux sunt totuși mai mult decât simple arome, ele fiind create cu cele mai fine ingrediente sau tehnici artizanale. Sunt prelucrate cu cea mai mare grijă pentru a asigura calitatea, precum și autenticitatea ce este greu de copiat, chiar dacă sunt fabrici care încearcă acest lucru. Luxul înseamnă arome complexe, dar cât se poate de echilibrate, compuse din zeci sau sute de ingrediente. În cazul acestora nu putem să nu observăm și ambalajele, care sunt cât se poate de elegante, de rafinate, care completează experiența olfactivă, contribuind la senzația de rafinament.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest