(P) Cum să vă îngrijiți părul creț

 

În funcție de textura părului dumneavoastră, trebuie să cunoașteți rutina de îngrijire care să îl mențină sănătos, hidratat și strălucitor. Probabil că spălarea părului este primul și cel mai important pas în orice rutină de îngrijire a părului, indiferent de textuă, deoarece curățarea asigură îndepărtarea excesului de sebum, a prafului, a celulelor moarte ale pielii și a acumulării de produse, cum ar fi ceara de păr.

 

Pentru aceasta este indicat să utilizați un șampon obținut din ingrediente naturale, fără substanțe chimice toxice, cum ar fi sulfați, siliconi, alcooli și parabeni, care vă pot irita scalpul. Sulfații sunt agenți de spumare, în timp ce parabenii sunt conservanți utilizați în mod obișnuit în produsele de îngrijire a părului. Încercați să treceți la șampoane blânde, fără parfum, fără sulfați, fără silicon și fără parabeni în șampoane.

 

Părul creț tinde să se usuce ușor, însă șamponarea excesivă a părului poate elimina umiditatea naturală a acestuia. De aceea căutați ingrediente hidratante în balsamul de păr pe care îl utilizați pentru descâlcirea vârfurilor. Un balsam de calitate asigură ca cuticulele părului să fie sigilate și protejate împotriva daunelor. De asemenea, după ce aplicați balsamul sau masca de păr, puteți folosi un piaptăn rar pentru a descâlci și cele mai rebele șuvițe.

 

Aplicați o mască de păr sau un ulei de păr pe părul uscat, separând secțiunile de păr una câte una. Lăsați masca de păr să acționeze timp de 20 de minute, timp în care puteți pune o cască de duș sau un prosop pentru a capta puțină căldură și a deschide cuticula. Acest lucru asigură ca masca să pătrundă bine în profunzimea firului de păr.

 

Încercați șă rezistați nevoii de a peria părul creț și folosiți un pieptene rar, nicidecum o perie de păr înainte de șamponare. Apoi, după ce vă spălați pe cap, treceți pur și simplu degetele prin păr. Nu vă periați niciodată părul ud, deoarece este mai predispus la rupere și deteriorare.

 

Aveți grijă la temperatura ridicată a instrumentelor de coafare cu factor termic, deoarece vă poate elimina textura naturală a buclelor, lăsându-le neconturate și lipsite de viață. Limitați utilizarea ondulatoarelor sau a plăcilor de îndreptat părul și folosiți un spray de protecție împotriva căldurii ori de câte ori nu le puteți evita. Utilizați căldură moderată și un difuzor pentru a vă proteja buclele frumoase în mod natural.

 

Folosiți un pieptene cu dinții rari pentru a îndepărta încurcăturile din părul creț. Întotdeauna pieptănați de jos în sus pentru a elimina eventualele încurcături. Fiecare buclă trebuie tratată cu blândețe deoarece poate fi considerată un potențial punct de rupere. Așa că, nu trageți de piaptăn dacă acesta s-a blocat într-un anumit punct și încercați să descâlciți câte un fir pe rând.

 

Dușurile cu apă fierbinte îndepărtează uleiul natural sau sebumul de pe scalp și păr. Totodată, acestea pot deschide cuticula, făcând ca firele de păr să fie predispuse la încrețire și rupere. Clătirile cu apă rece sunt indicate, indiferent dacă vă șamponați sau vă aplicați o mască de păr.

 

Pentru momentele în care părul dumneavoastră are nevoie de hidratare extra, faceți-vă o mască din ulei de măsline, ouă, oțet și maioneză și aplicați-o pe păr și clătiți cu un șampon ușor după 30 de minute. O altă mască bogată în vitamina B, E și grăsimi bune este cea cu avocado copt, o lingură de miere și două linguri de ulei de măsline. Aplica-ți această mască pe părul creț și lăsați-o să acționeze timp de 30 de minute, după care clătiți totul cu șampon.

 

Indiferent de textura sau de tipul de păr, regulile de bază ale îngrijirii părului rămân aceleași. Aplicarea unui ulei hidratant la rădăcină îmbunătățește circulația sângelui la nivelul scalpului și promovează creșterea sănătoasă a părului. Uleiurile naturale sunt o sursă bogată de vitamina E și acizi grași. Acești acizi grași ajută la blocarea umidității din păr. Acesta este modul în care uleiurile naturale controlează încrețirea și îmbunătățesc ușurința de manevrare a părului.

 

Pentru părul creț, este indicat să utilizați ulei de cocos ușor și non-gras. Puteți aplica uleiul de cocos înainte de culcare și vă puteți spăla a doua zi. Alternativ, puteți aplica uleiul cu o oră înainte de șamponarea părului, folosindu-vă vârfurile degetelor pentru a masa ușor scalpul.

 

Uleiul de ricin este un ingredient mai puțin cunoscut atunci când vine vorba de ungerea părului, iar asta se datorează în mare faptului că este este extrem de lipicios. Cu toate acestea, uleiul de ricin este o minune în sine, deoarece vă poate hidrata părul și poate adăuga strălucire. Experții în îngrijirea părului recomandă utilizarea uleiului de ricin înainte de culcare și spălarea în dimineața următoare.

 

În final, vă prezentăm câteva reguli generale de întreținere a părului. Tundeți-vă părul la fiecare 8 săptămâni pentru a scăpa de vârfurile despicate și de părul deteriorat. Pe timpul nopții, încercați să vă prindeți părul într-un coc lejer sau într-o împletitură lejeră pentru cât mai puțină frecare între părul dumneavoastră și fața de pernă. De asemenea, treceți la fețe de pernă din satin sau mătase în locul celor din bumbac pentru a reduce frecarea.

 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest