Înainte de a analiza opțiunile de înlocuire a dinţilor lipsa cu punți dentare, implanturi și proteze dentare, se impune o discuţie prin care să se răspundă la întrebarea „de ce trebuie să fie înlocuiţi dintii lipsa?”.
articolul continua dupa recomandari
Dentiția umană este proiectată să funcționeze optim cu 28 de dinți şi până la 4 masele de minte. Pierderea unui dinte poate fi comparată cu momentul în care se ia o cărămidă dintr-un zid! La început, nu se întâmplă nimic, dar în curând gravitația și forțele externe preiau controlul și zidul începe să nu mai aibă stabilitatea initială. La fel se întâmplă și cu dinții. Dinții învecinaţi încep să se înghesuie spre interior, iar dinții opuși încep să se miște. Rezultatul este malocluzia (alinierea anormală a dinților). Acesta este momentul în care cele mai multe persoane afectate solicită servicii stomatologice, desi, cel mai potrivit ar fi fost să se adreseze stomatologului în perioada imediată pierderii dinților.
Cum pot fi afectaţi cei care nu iau în calcul implantul dentar sau altă soluţie pentru dinţi lipsă?
Cu cât se aşteaptă mai mult pentru a înlocui dinții lipsă, cu atât mai complicată și mai scumpă devine înlocuirea acestora. Opțiunile de înlocuire pot deveni, de asemenea, mai complicate dacă tratamentul nu este efectuat intr-un timp rezonabil. Dinţii artificiali sunt utilizaţi pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă sau grav deteriorați.
În timp ce estetica poate fi principalul considerent pentru mulți oameni, echilibrul maxilarului este, de asemenea, o problemă majoră atunci când vine vorba de implantarea unui dinte artificial. Un dezechilibru postural al maxilarului cauzat de absența unuia sau mai multor dinți sau de ocluzia dentară poate avea consecințe asupra întregului organism. Această situație poate împiedica sinergia dintre cele două articulații temporo-mandibulare, ducând la tulburări musculare și articulare, dintre care cea mai cunoscută este disfuncția aparatului mandibular.
Dificultățile în mestecarea alimentelor cauzate de pierderea dinților pot duce, în cele din urmă, la probleme gastrointestinale. Alimentele insuficient mestecate duc la o digestie deficitară. Rezultatul constă în arsuri la stomac și chiar constipație cronică. Atunci când masticația nu este eficientă, vitaminele, fibrele, proteinele și mineralele existente în alimente nu sunt absorbite corect de organism, ceea ce duce la o deficiență de nutrienți esențiali.
Tehnici de înlocuire a dinților lipsă: punțile dentare și implanturile dentare
Tehnicile de înlocuire a dinților sunt protezele dentare, coroanele, implanturile dentare și punțile dentare. Stomatologul recomandă una dintre aceste soluţii în funcție de nevoia si dorința pacientului. Cele mai populare tehnici de înlocuire pe termen lung sunt punțile dentare și implanturile dentare. Acestea sunt servicii stomatologice care se găsesc şi la PlazaDent.ro, clinică stomatologică din Bucureşti.
Un implant dentar constă intr-un șurub fabricat din materiale de inalta performanta ce are rolul de radacina artificiala inserat in osul maxilarului, la care se adauga un bont protetic și o coroană de implant. O punte dentară este o lucrare protetică ce constă intr-un dinte fals mentinut pe pozitie cu ajutorul dintiilor vecini spatiului edentat. Starea dinților adiacenți spațiului este principalul considerent pentru a determina dacă un implant sau o punte este cea mai bună opțiune. Dacă dinții limitatori sunt în stare bună, un implant este probabil soluția preferată. Cu toate acestea, dacă dinții adiacenți sunt în stare proastă, puternic obturați, poate să se aibă în vedere putea dentară.
În final, cei care caută să facă implant dentar în Bucureşti sau să apeleze la alte tehnici de înlocuire a dinţilor lipsa, pot avea în vedere clinica stomatologică Plaza Dent, pentru performanța sa în acest domeniu.
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc