(P) Top destinații preferate de studenții români pentru a studia în străinătate

 

Tot mai mulți elevi și studenți din România optează pentru instituții de învățământ din străinătate, iar motivele sunt diferite. Fie vor să aibă parte de o educație diferită, de o calitate mai bună, fie vor să aibă în viitor alte oportunități în ceea ce privește profesia sau pur și simplu își doresc să aibă o altă experiență de viață. Indiferent de motive, orice tânăr care visează să studieze în străinătate trebuie să îndeplinească niște criterii, iar principala condiție la admitere este obținerea unui certificat internațional de atestare lingvistică. Asta înseamnă că trebuie să susțină un examen Cambridge, iar informații suplimentare despre această etapă sunt disponibile pe blogul Follow Me. Dacă această condiție a fost îndeplinită, tinerii pot explora variantele pe care le au la dispoziție, în funcție de preferințele pe care le au și - foarte important - posibilitățile materiale, pentru că taxele și costurile de întreținere pot fi destul de consistente în funcție de țara sau instituția pentru care optează.

 

Dacă ești în situația de a explora pentru tine sau pentru copilul tău variante pentru studiul în străinătate, noi te putem ajuta cu o listă cu destinațiile preferate ale studenților români.

 

Marea Britanie

 

În Marea Britanie se află unele dintre cele mai bune universități din lume și se numără printre destinațiile preferate de studiu ale studenților români. Costurile pot fi destul de ridicate, în funcție de instituția aleasă, însă, în anumite condiții, statul poate acorda împrumuturi pentru acoperirea taxelor. Chiar dacă eforturile financiare sunt semnificative, sacrificiul va merita pe deplin, pentru că o diplomă obținută la o instituție de învățământ superior din Marea Britanie prezintă o garanție puternică și îți poate deschide drumuri către o carieră de succes.

 

Țările de Jos

 

Sistemul de învățământ din Țările de Jos sau Olanda, așa cum o cunoaștem noi mai bine, este considerat a fi unul dintre cele mai moderne și mai bune din lume. Este diferit față de cel din România și alte țări europene, fiind interactiv și bazat pe munca în echipă. Olanda oferă cea mai bogată paletă de cursuri cu predare în limba engleză - evident, cu excepția Regatului Unit - la universităţi bine cotate în clasamentele internaţionale, potrivit study.eu. Tot mai mulți studenți români au optat pentru Olanda în anii recenți, pentru că aici costurile sunt mai accesibile. În plus, Olanda este singura destinație de studiu care oferă 100% împrumut guvernamental pe baza cetățeniei europene pentru întreaga taxă de şcolarizare.

 

Germania

 

Universitățile din Germania atrag anual un număr semnificativ de studenți români. Calitatea sistemului de educație este ridicată, taxele și costurile de trai sunt accesibile, iar oportunitățile pentru un loc de muncă la finalizarea studiilor sunt numeroase. În plus, procesul de admitere în Germania este foarte simplu, în baza diplomei de bacalaureat, fără alte teste suplimentare.

 

Italia

 

Italia are, de asemenea, mai multe universități de top, recunoscute la nivel internațional, fiind una dintre principalele opțiuni ale studenților români. Aici, taxele sunt la un nivel mai scăzut față de cele practicate de alte țări din vestul Europei. În plus, costurile lunare de întreținere sunt mai accesibile. De reținut este că o parte dintre universitățile italiene nu au cămine, însă oferă servicii de asistență pentru a-i ajuta pe studenți să-și găsească locuințe de închiriat.

 

Franța

 

Și Franța este una dintre destinațiile frecvente de studiu pentru românii care vorbesc limba. Sistemul de admitere este asemănător cu cel din România, taxele sunt atrăgătoare, în funcție de instituția pentru care se optează, iar studenții UE pot avea acces și la burse prin diferite programe.

 

Foto: Pexels


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest