Pentru ce afecțiuni este recomandat un tratament de acupunctură (P)

 

Acupunctura este o metodă tradițională chineză, cu o istorie de mii de ani, care poate fi folosită în tratamentul multor boli. Conform acestui tip de tratament, care a devenit foarte popular în România în ultimii ani, bolile apar odată cu deteriorarea echilibrului energetic din organism. Prin acupunctură se urmărește restabilirea echilibrului energetic cu ajutorul aplicării acelor, dar și cu ajutorul laserului și căldurii, pe puncte determinate ca puncte de acupunctură. Acupunctura, care este acceptată și de medicina modernă, se încadrează în categoria medicinei complementare. Printre cele mai frecvente afecțiuni și probleme tratate sunt migrenele și durerile, hipertensiunea arterială, renunțarea la fumat, depresia și insomnia.

Cum spuneam, acupunctura este o tehnică de echilibrare a fluxului energiei sau forței vitale (Qi) despre care se crede că curge prin meridiane aflate în corp. Specialiștii în acupunctură fac tot posibilul să reechilibreze fluxul de energie, inserând ace în anumite puncte de-a lungul acestor meridiane. De fapt, aceste meridiane sunt locuri speciale pentru a stimula nervii, mușchii și țesutul conjunctiv.

Înainte de a începe procedura, specialistul vă poate adresa întrebări despre starea dumneavoastră generală de sănătate, problemele de sănătate din trecut și boală actuală. De asemenea, va poate întreba și despre istoricul medical. Apoi, se trece la examinarea fizică pentru a se determină locurile unde vor fi amplasate acele și astfel începe procedura. De obicei, pacientul stă întins. În funcție de zona de tratat, poate fi necesar să vă îndepărtați hainele. Acele sunt introduse în anumite părți ale corpului numite puncte de acupunctură. De obicei se folosesc 5 până la 20 de ace.

Pentru siguranță alegeți un tratament acupunctura Bucuresti. Astfel aveți siguranța că acele sunt de unică folosință și sterile. De asemenea, ele sunt lungi de câțiva centimetri și foarte subțiri. În general, acele nu rămân pe corp mai mult de 30 de minute. De obicei, procedura nu este dureroasă, dar dacă simțiți durere, trebuie să informați medicul acupuncturist despre acest lucru. Pentru tratamentul diverselor afecțiuni sunt necesare undeva între 6 până la 10 ședințe.

Conform filozofiei acupuncturii, în organism există sute sau chiar mii de puncte de acupunctură, fiecare dintre ele influențând diverse organe, regiuni sau sisteme ale corpului. Unii oameni de știință au efectuat, pe baza scrierilor antice de acupunctură, scanări CT și au fost surprinși să găsească micro-vase care se suprapun cu aceste puncte de acupunctură din corp. Conform practicii acupuncturii, se pare că există cel puțin 2.000 de puncte de acupunctură pe corp. 

Acele de acupunctură se pot aplică pe spate, cap, gât, brațe, picioare și mâini. Odată cu procedura, nervii de pe corp sunt stimulați și semnalele formate aici sunt transmise creierului. Semnalele percepute de creier sunt evaluate și răspunsul este trimis organului relevant. Scopul este asigurarea echilibrului energetic în regiunile relevante. De asemenea, urechea este o zonă foarte importantă în acupunctură și este oglinda corpului. Există un punct de acupunctură pentru fiecare organ de pe ureche. Prin urmare, punctele de acupunctură din ureche sunt folosite în tratament.

Să vedem și care sunt beneficiile reale ale acupuncturii!

Acupunctura, practicată de medici acreditați, precum cei de la Acupunctură București, ajută la ameliorarea durerii fără medicamente. Atunci când se aplică împreună cu analgezice, succesul tratamentului este și mai mare.

Acupunctura oferă suport suplimentar pentru tratamentul bolilor acute și cronice și accelerează recuperarea. Este eficientă în protejarea împotriva unui număr impresionant de afecțiuni și în creșterea imunității. De asemenea, acupunctura ajută la ameliorarea stării mentale.

Acupunctura poate ajuta la pierderea în greutate, oferă sprijin suplimentar în tratamentul dependenței de alcool și țigări, iar în unele cazuri, este benefică și în timpul sarcinii.

 

În întreagă lume sunt practicate mai multe tipuri de acupunctură. Acestea sunt:

Acupunctură tradițională: este cea mai comună metodă de acupunctură. Sunt folosite ace de diferite lățimi și lungimi, de unică folosință. Acele sunt plasate în punctele de acupunctură de pe corp și sunt ținute acolo timp de 20-30 de minute.

Presopunctură: În această metodă, nu se folosește niciun ac, ci se aplică presiune cu degetele asupra punctelor de acupunctură.

Acupunctură cu laser: în această metodă, laserul este folosit în loc de ac. Punctele de acupunctură sunt stimulate de laser. Este o tehnică din ce în ce mai populară.

Moxibustie: Este o metodă folosită frecvent în Orient. Se face prin arderea plantei de pelin și menținerea ei pe piele și stimularea punctelor de acupunctură cu căldură.

Electro-Acupunctură: După ce acele sunt atașate la punctele de pe corp sau urechi,  prin vârful acelor trece curent electric de mică intensitate. 

Pentru ce boli putem apela la tratamentul prin acupunctură? Acupunctura poate ajuta la reducerea durerilor de cap tensionate și migrenei. Alte afecțiuni ce pot fi tratate sau ameliorate prin acupunctură:

rinită alergică; osteoartrita; sureri cronice de gât, spate, talie și genunchi; tensiune arterială ridicată și scăzută; insomnie; dureri menstruale; dureri de cap și migrene; sindromul premenstrual (PMS); accident vascular cerebral; entorse și unele traumatisme; greață și vărsături cauzate de chimioterapie; anumite afecțiuni ale stomacului, inclusiv ulcer peptic; dizenterie; dureri faciale; greață matinală în sarcina; artrită reumatoidă; sciatică; durere de dinţi; durere la naștere; fibromialgie; nevralgie; dependență de substanțe, tutun și alcool; dureri ale coloanei vertebrale; gât înțepenit; tuse convulsivă; Sindromul Tourette; infecții, cum ar fi infecțiile tractului urinar etc.

Există și contraindicații pentru acupunctură? Deși nu sunt multe situații în care acupunctură nu poate fi aplicată, există totuși câteva. Acupunctura trebuie evitată în bolile în care coagularea sângelui este problematică. Cei care au stimulatoare cardiace nu trebuia să apeleze la electro-acupunctură.

La femeile însărcinate, dacă nu există aprobarea medicului, există posibilitatea ca acupunctura să provoace naștere prematură.

 

În general, acupunctura este o procedura sigură. Există pericol doar dacă nu mergeți la un medic autorizat, ce nu folosește ace sterile și nu cunoaște perfect tehnica. Pentru siguranță, alegeți întotdeauna tratamentele de calitate și medicii profesioniști de la Acupunctură București!


 

 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest