Pulpe de pui fragede, cu usturoi și vin alb la cuptor (P)

 

Pulpele de pui au fost întotdeauna printre rețetele preferate ale copilăriei multora dintre noi și, cum Sărbătorile se apropie, această rețetă ne va aduce și mai mult cu gândul la mesele în familie, alături de cei dragi, când mâncarea are de fiecare dată un gust mai bun împreună! 

Fiind atât de populare în gastronomia noastră, cu siguranță cunoașteți cel puțin o rețetă de pulpe de pui la cuptor cu legume, pulpe de pui marinate sau pulpe de pui cu cartofi și usturoi la cuptor.

Ce face această rețetă să fie specială? Pe lângă faptul că este foarte rapidă și delicioasă te va ajuta să obții cele mai fragede pulpe de pui la cuptor, care vor impresiona invitații de la prima degustare!

Ca orice rețetă a copilăriei, modul de preparare nu este deloc complicat și nu vei avea nevoie decât de câteva ingrediente de bază, pe care cu toții le găsim în cămară. Simplu, rapid și cu un gust savuros! Ce rețetă poate fi mai potrivită?

Rețetă simplă: 60 minute/4 porții

INGREDIENTE PENTRU PULPE DE PUI FRAGEDE, CU USTUROI ȘI VIN ALB LA CUPTOR

Din ingredientele din lista de mai jos vei obține 4 porții de pulpe de pui la cuptor delicioase:
●    1 kg pulpe de pui Fragedo
●    300 ml vin alb
●    200 ml apă
●    4 linguri de ulei de măsline
●    4-5 căței de usturoi
●    1/2 linguriță de piper negru măcinat
●    1/2 linguriță de cimbru uscat
●    1 linguriță de boia dulce
●    Sare, după gust

MOD DE PREPARARE PENTRU PULPE DE PUI FRAGEDE, CU USTUROI ȘI VIN ALB LA CUPTOR

1.    Preîncălzim cuptorul la 190 de grade, program sus-jos, fără ventilație.
2.    Scoatem pulpele de pui de la frigider cu cel puțin o oră înainte de le găti, le spălăm bine, le curățăm și le tamponăm cu șervețele absorbante.
3. Într-un bol, separat, facem un amestec din ulei de măsline, sare, piper, boia și cimbru, până obținem o pastă omogenă.
4.    Crestăm pulpele în 2-3 locuri (opțional) și le așezăm într-o tavă mai înaltă.
5.    Masăm bine pulpele de pui cu amestecul de condimente, după care turnăm vinul și apa peste acestea.
6.    Adăugăm câțiva căței de usturoi zdrobiți printre pulpe și introducem tava la cuptor, pentru 50-60 min., până când carnea este gătită corespunzător.

SUGESTII DE PREPARARE Și SERVIRE PENTRU PULPE DE PUI FRAGEDE, CU USTUROI ȘI VIN ALB LA CUPTOR

● În ultimele 20 min., e recomandat să ungem pulpele cu câteva linguri din sosul de vin și usturoi în care acestea se coc, pentru a le păstra cât mai fragede, pe parcurs ce se gătesc.
● Amestecul din condimente și ulei poate fi combinat diferit, în funcție de preferințele fiecăruia. Poți adăuga și alte condimente, precum: oregano, busuioc, pudră de usturoi, paprika sau orice alte combinații pe care obișnuiești să le folosești în pregătirea acestor pulpe de pui.
● Poți acoperi pulpele de pui cu o folie de aluminiu în primele 30 min., pentru a te asigura că acestea vor fi bine pătrunse, dar ține cont să îndepărtezi folia în ultimele 20 min., pentru a crea o crustă rumenă și gustoasă.
● Pentru un plus de savoare, poți toca o mână de pătrunjel proaspăt, pe care să o adaugi la final, peste pulpele rumene. Combinația de vin alb, usturoi și pătrunjel este absolut delicioasă, alături de pulpele fragede, la cuptor.
● Cât timp se coc pulpele de pui, poți pregăti rapid o garnitură din legume la abur sau pe grătar, broccoli sote, cartofi în tigaie  sau, pur și simplu, o salată verde, care să completeze gustul proaspăt al rețetei. 


 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest