articolul continua dupa recomandari
Richard Abou Zaki, bucătarul român care a obținut o stea Michelin, a impresionat jurații de la emisiunea „Chefi la cuțite” cu un preparat inedit, care a fost apreciat pentru gustul și aspectul său. Concurentul a pregătit varză în roșu cu sos de anghilă afumată și Coccobello la mare, un ingredient neobișnuit care a dat o notă aparte preparatului.
Născut în Piatra Neamț și crescut în Italia, Richard Abou Zaki are o poveste de viață impresionantă și o pasiune puternică pentru bucătărie încă din copilărie. „Am început să gătesc de când aveam 8 ani. Mama mea lucra pe atunci la fabrică și eu eram acasă. Am pasiunea asta de când eram mic și am avut mereu visul meu să devin bucătar”, a mărturisit el în emisiune.
Tatăl lui Richard Abou Zaki l-a încurajat mereu să-și urmeze visul său, însă l-a avertizat că trebuie să își continue și studiile. „Dacă vrei să te faci bucătar, faci asta sâmbăta și duminica. Să nu lipsești de la școală”, își amintește bucătarul sfaturile tatălui său.
Preparatul lui Richard Abou Zaki i-a surprins pe jurații de la „Chefi la cuțite”, care au apreciat atât gustul, cât și prezentarea sa. „Am adus o surpriză (...) Este o stridie, care înăuntru are trei consistențe și anume înghețată de cocos cu 30% apă de mare și tu când pui în gură, ai explozia asta. Asta vreau să transmit. Sper să ajungă”, a explicat concurentul, referindu-se la ingredientul inedit, Coccobello la mare.
Richard Abou Zaki a reușit să transforme visul său în realitate și să devină un bucătar apreciat, obținând o stea Michelin, unul dintre cele mai importante premii în lumea gastronomică. Prezența lui în emisiunea „Chefi la cuțite” a fost un moment deosebit pentru concurent și pentru jurații care au avut ocazia să îl cunoască și să guste preparatul său inedit.
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc