S-a ascuns Elisabeta a II-a de Nicolae Ceauşescu? Istoricul Marius Marinescu spune, la Antena Stars, adevărul

 

Istoricul Marius Marinescu face dezvăluiri pe seama întâlnirii dintre Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și soții Ceaușescu. În timpul procesiunii de înmormântare a suveranei, fostul senator a vorbit, la Antena Stars, despre evenimentul istoric reprezentat de momentul în care regina i-a invitat pe Nicolae și Elena Ceaușescu în vizită, în Marea Britanie. Fostul senator al României demontează informația conform căreia, suverana s-ar fi ascuns de dictator.

„A fost singurul șef de stat din blocul socialist care a fost invitat de Regina Elisabeta a II-a. Era o breșă care se creea în această cortină de fier. Am discutat foarte mult cu Ștefan Andrei, fostul ministru de Externe, care a fost de față la momentul respectiv. (...) Am discutat cu șeful securității lui Ceaușescu. Regina Elisabeta a primit delegația română, în frunte cu Nicolae Ceaușescu, cu un protocol de grad 0. A așteptat această delegație la Gara Victoria, au fost primiți invitații pe un covor roșu, cu 7 calești. Prima caleașcă l-a dus pe Nicolae Ceaușescu și Regina Elisabeta la Palatul Buckingham.”, a explicat istoricul Marius Marinescu, la Antena Stars.

„Am înțeles că s-a vorbit de către un istoric că regina Elisabeta a II-a, în una din cele 3 zile în care a stat delegația română la Palatul Buckingham, s-ar fi ascuns într-un tufiș, nevrând să se întâlnească cu Nicolae Ceaușescu. Este o minciună sfruntată, spunea șeful securității lui Ceaușescu, care tot timpul a fost lângă ceaușescu. N-a existat așa ceva. O jignire adusă la adresa reginei, care avea o demnitate înaltă, nu putea să facă așa ceva.”, a spus fostul senator.
 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest