Săptămână decisivă pentru Alex Bodi! Avocatul său a explicat în exclusivitate la Antena Stars: „Din păcate, până în acest moment nu avem motivarea!”

 

Două contestații ale lui Alex Bodi cu privire la măsura arestului preventiv și a sechestului se vor judeca la începutul acestei săptămâni de către Curtea de Apel Craiova.

 

În prima jumătate a lunii octombrie, Alex Bodi a fost trimis după gratii pentru 30 de zile. Judecătorii au admis cererea procurilor DIICOT, cei care l-au trimis în judecată pentru proxenetism, spălare de bani și șantaj. Anchetatorii au stabilit că Alexandru Bodi a lipsit de la un termen de judecată din septembrie, când se verifica măsura preventivă în cazul lui. Instanța a decis înlocuirea controlului judiciar cu arest preventiv pentru 30 de zile în cazul lui Bodi.

 

Avocații au încercat să-l scape de această măsură, cerând înlocuirea arestului preventive cu arestul la domiciliu sau controlul judiciar, însă judecătorii nu și-au schimbat decizia. Mai mult, aceștia i-au impus omului de afaceri să achite și cheltuielile de judecată. Avocatul Radu Marinescu a făcut primele declarații la Antena Stars cu privire la decizia magistraților, dar și când va avea loc procesul de la Curtea de Apel Craiova.

 

Radu Marinescu a anunțat că sunt pregătite deja două contestații la deciziile Curții. De fapt, una va fi judecată astăzi, cu privire la sechestul pus pe bunurile omului de afaceri, iar alta se preconizează pentru data de 27 octombrie, când apărătorii lui Alex Bodi speră să afle motivarea Curții de Apel Craiova prin care nu s-a acceptat înlocuirea mpsurii de arest preventiv.

 

''Situația este în felul următor pe 18 octombrie, la Tribunalul Gorj a avut loc termenul de cameră preliminară stabilit cu mai mult timp în urmă de instanța de judecată. La termen, apărarea lui Alex Bodi a formulat o cerere de revocare sau de înlocuire a arestului preventiv. Revocare, în principal, punere în libertate, înlocuire subsidiară, adică arest domicial sau chiar înlocuire cu control judiciar. A fost respinsă cererea în principal pentru că nu avem motivarea de la Curtea de Apel Craiova pentru încheierea care a luat măsura arestării preventive. Și în aceste condiții, este greu de făcut o evaluare dacă temeiul avut în vedere de Curtea de Apel s-a modificat sau nu s-a modificat sau într-un fel sau altul poate și interpretat. Am făcut contestația împotriva acestei respingeri legate de Tribunalul Gorj și a cererii noastre de revocare sau de înlocuire și, contestația la Curtea de Apel Craiova pe 27 octombrie, adică miercuri. Așteptăm să vedem dacă până la în acel moment vom avea motivarea încheierii anterioare a Curții prin care a fost arestat Alex ca să știm concret care sunt motivele și cum să le combatem. Iar mâine se judecă la Curtea de Apel Craiova o altă contestație a lui Alex care privește măsurile asigurătorii, sechestrul care a fost pus pe o serie din bunurile sale. În măsura arestului preventiv, încheierile trebuie să apară cu celeritate ca să poți cunoaște care sunt rațiunile pentru care a fost plasat într-o măsură preventivă și să poți să faci cererile. O persoană care este privată de libertate poate oricând, aici nu există un termen, face cerere pentru eliberarea sa. Din păcate până în momentul de față nu este redactată această încheiere. Repet, termenul este mai scurt. Cele 30 de zile se referă la încheierile judecătorești, este un termen de recomandare, iar instanțele încearcă să țină cont de el, dar nu este imperativ. Așa că, din păcate, până în acest moment nu avem această motivare'', a declarat Radu Marinescu, avocatul lui Alex Bodi, în exclusivitate pentru Antena Stars.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest