Scandal şi proces în muzica populară! Ce daune îi cere Olguța Berbec Niculinei Stoican pentru că i-ar fi furat o piesă

 


Ce daune cere Olguța Berbec în procesul cu Niculina Stoican. Olguța Berbec i-a cerut daune morale Niculinei Stoican, în valoare de 1 euro, în plin proces. Cele două interprete de muzică populară se judecă pentru o melodie care face parte din repertoriul fiecăreia dintre artiste. Recent, ambele s-au întâlnit la Tribunalul București, unde au fost supuse unui interogatoriu. Olguța Berbec a făcut câteva declarații, la două zile după ședința din sala de judecată.

Ce daune cere Olguța Berbec în procesul cu Niculina Stoican. Olguța Berbec o acuză pe Niculina Stoican că i-ar fi furat o piesă de pe un album și îi cere daune morale în instanță. Pe 14 iunie, cele două artiste s-au întâlnit la Tribunalul București. Solista Olguța Berbec a acționat-o în instanță pe colega ei de breaslă, Niculina Stoican, după ce aceasta i-ar fi furat o piesă, intitualtă Dragoste veche și nouă, și a urcat-o pe YouTube.

Olguța Berbec a explicat că nu mai este ca pe timpuri, iar acum bătrânii ascultă muzică populară chiar și de pe YouTube.

„În 2022, folclorul are autor cu nume! Asta încerc eu să spun. Nu ne mai putem ascunde pe tema asta. Nu este sănătos să dai exemplul acesta tinerilor, să ne inspirăm la nesfârșit, să încurajăm creația nouă și să o protejăm, ca pe oricare altă muzică, care se crează.

Este de bun simț tot ce spun eu și nu atac pe nimeni! Să se pună la punct, nu să copiem, să spunem că e folclor și că există cu mai multe variante de text. Nu există asta, acum!

Da, era din bătrâni, când mergeam cu reportofonul, dar acum nu mai ai de la cine să culegi. Te duci la ei și îți redau ce au auzit de la un solist de pe Etno cu trei zile în urmă. Bătrânii aceia ascultă chiar și de pe YouTube. Acestea sunt vremurile. Trebuie să fim realiști', a mai continuat ea.
 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest