Sofia Vicoveanca, momente grele! Lacrimi pentru Ucraina, după ce artista a mai trecut printr-un război: „Retrăiesc totul”

 

Sofia Vicoveanca este în lacrimi pentru Ucraina, după ce artista a mai trecut printr-un război, în copilărie. Totul s-a petrecut pe când marea cântăreață avea doi ani. Atunci, tatăl ei a fost luat prizonier de către sovietici, după anexarea Bucovinei de Nord de către Uniunea Sovietică. Acum, odată cu atacurile rușilor asupra ucrainienilor, interpreta are sufletul încărcat de durere și retrăiește toate acele momente cumplite.

Sofia Vicoveanca varsă lacrimi pentru Ucraina, după ce artista a mai trecut printr-un război, pe vremea când era un copil. Pe când ea avea doi ani, familia ei s-a confruntat cu foametea și seceta, iar tatăl a fost luat prizonier de către sovietici. Asta se petrecea după anexarea Bucovinei de Nord de către Uniunea Sovietică. Acum, ea este alături de cei din Ucraina, plângând și rugându-se odată cu ei.

În contexul războiului ruso-ucrainean, Sofia Vicoveanca a făcut o confesiunea dureroasă, de suflet, legată de copilăria ei. Marea interpretă și-a adus aminte de momentele tragice în care a fost refugiată împreună cu mama ei. Originară din Toporăuți, în apropiere de orașul Cernăuți (astăzi în Ucraina), ea avea doar doi ani în acea perioadă cumplită.

După anexarea Bucovinei de Nord de către Uniunea Sovietică, multă lume a avut de suferit. Tatăl Sofiei Vicoveanca fusese atunci capturat și ținut prizonier de către sovietici. Părintele artistei a fost atunci închis în lagăr, în timp ce ea și mama ei au trebuit să plece în coloana de refugiaţi. Tot atunci, familia ei s-a confruntat cu foametea și cu seceta.

Acum, după ce rușii au atacat Ucraina, Sofia Vicoveanca se declară vizibil afectată de situația dramatică ce este acum în lume. Spune că retrăiește toate momentele de jale și sufletul îi plânge pentru cei ce suferă acum. Artista a transmis că le este alături, vărsând lacrimi și rugându-se odată cu ei.

„Când m-a luat mama în brațe și ne-am refugiat, nu am amintiri, nu aveam decât doi ani. Dar apoi, a venit tatăl din prizonierat de la ruși.

Acum retrăiesc toate momentele de amar de jale, cu încărcătura mamei mele. Numai ea știe că toată bruma muncii adunate de-o viață a rămas acolo. A venit, eram mică, m-a luat în brațe, a luat ceva merinde, schimburi, dar nu a uitat să își ia cămașa și basmaua de mireasă. Ce i-o fi spus sufletul ei atunci, nu știu. Pe mine mă încarcă.

Eu trăiesc cumplit și mă mai rog la Dumnezeu să oprească setea și foametea și să întindă teritoriile, să se gândească la amarul oamenilor. Mereu zic așa „Doamne, facă-se Voia Ta”, că El hotărăște tot. Este foarte trist și sufletul meu plânge alături de cei care acum trăiesc vremuri pe care le-am trăi și eu și mama mea', a povestit Sofia Vicoveanca, pentru WOWbiz.ro.
 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest