Sora Denisei Manelista primește o lovitură grea, în procesul de moștenire: „Suntem șocați!”

 

Sora Denisei Răducu, Adelina, primește o nouă lovitură incredibilă în procesul de moștenire. Ce decizie au luat magistrații, în legătură cu drepturile de autor ale regretatei artistei.

Acum patru ani, Denisa Răducu, cunoscută mai bine sub numele de Denisa Manelista, a murit, după ce s-a luptat o perioadă în care s-a luptat cu o formă agresivă de cancer.

Regretata cântăreață de manele a lăsat în urmă extrem de multe melodii care au fost, putem spune, o mină de aur pentru familie, în ultimul an. Totuși, acești bani nu au fost preluați de familia Denisei Manelista, pentru că ei nu au drepturi de autor, deși le-au cerut. Tribanulul București a tranșat problema averii regretatei cântărețe.

Procesul de moștenire a început în anul 2018, când între sora regretatei maneliste și Florin Pește, unchiul acesteia, a izbucnit un scandal fără precedent. Adelina a acționat direct în distanță, unde au fost chemați și Liviu Dovleac, vărul manelistei, și fostul impresar al ei, dar și societățile: Roton Music, Viper Production, Amma Music&Sound, Kompact Sound, Zoom Media, Zoom Euro Divers, Made In Studio și Playone Media, scrie fanatik.ro.

Adelina a cerut drepturile de autor pentru melodiile interpretate de sora ei. Adelina Răducu a solicitat judecătorilor următoarele:

1. Să se dispună obligarea pârâților la remiterea în copie a contractelor și atelor adiționale încheiate cu defuncta Răducu Emila Denisa

2. Să se dispună obligarea pârâților la comunicarea unei situații cu toate albumele/melodiile înregistrate la casa de producție și eventualele drepturi de autor pe care le au asupra melodiilor

3. Să se dispună obligarea pârâtelor societăți la respectarea drepturilor de autor al artistei Răducu Emilia Denisa

4. Să se dispună obligarea pârâtelor la plata sumelor încasate cu titlu de drepturi de autor

5. Să se dispună obligarea pârâtelor la plata cheltuielilor de judecată.

Dosarul privind drepturile de autor ale Denisei Manelista s-a plimbat prin mai multe instanțe și acum ajuns și la Tribunalul București, unde aici judecătorii au respins acțiunea. Sora artistei trebuie să plătească peste 11.500 de lei, acestea fiind cheltuielile de judecată, Totuși, decizia nu este definitivă.

Potrivit aceleiași surse, în decizia Tribunalului București se arată următoarele: „Respinge excepțiile lipsei calității procesuale a pârâților ROTON SRL, PLAYONE MEDIA WEB SRL, MADE IN STUDIO SRL și DOVLEAC ILIE LIVIU ca fiind neîntemeiate. Ia act de renunțarea la judecată față de pârâta VIPER PRODUCTION SRL. Respinge cererea ca fiind neîntemeiată. Obligă reclamanta să achite pârâtei ROTON SRL suma de 500 lei reprezentând cheltuieli de judecată – onorariu avocațial și pârâtei MADE IN STUDIO SRL suma de 11.257,64 lei reprezentând cheltuieli de judecată – onorariu avocațial. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare, apel care se depune la Tribunalul Bucureşti”.

Soțul Adelinei Răducu, Florian, spune că ei au aflat cu stupoare de sentința din prima instanță, însă afirmă că nu va rămâne așa. El este convins de faptul că vor câștiga ei toate drepturile care li se cuvin.
 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest