Cheful a fost impresionat de modul în care Valentin Florin Timofte a pregătit preparatul său.
articolul continua dupa recomandari
Valentin Florin Timofte, 36 de ani, a impresionat la Chefi la Cuțite cu preparatul său, chiar dacă acesta a fost unul aparent simplu: mămăligă cu șalău și sos de saramură. Gustul delicios l-a determinat pe chef Sorin Bontea să-I ofere Cuțitul de Aur. Dar bucătarul în vârstă de 36 de ani nu i-a uimit pe chefi doar cu ce a gătit, ci și cu povestea sa de viață.
Concurentul a încercat prima oară să urmeze calea preoției, însă nu a fost cea mai inspirată alegere, a renunțat la teologie, și s-a reorientat spre bucătărie, la insistențele unchiului său. „La momentul respectiv, vedeam bucătăria doar în casă, nu îmi imagineam cum e să fii bucătar și am ajuns să lucrez la el, în Pisa, în Italia, și aia a fost pentru prima dată când am intrat în bucătărie. Îl mai ajutam la paste, salate. Ținând cont că nu am terminat teologia, am spus că e a doua mea șansă și trebuie să mă țin cu dinții de ea. Nu voiam să ratez și această șansă. M-am întors și am făcut un curs de bucătar și să lucrez (...) Eu am plecat cu gândul să fiu bucătar și cu acea diplomă în mână”, a spus Valentin Florin Timofte, la Chefi la cuțite.
Valentin a muncit inclusiv pe un vas de croazieră, însă acolo nu a simțit că poate să evolueze în cariera care și-o dorea. „Mi-am depus un CV online, am fost chemat la un interviu. După ce am dat interviul, doamna a spus că mă place, că sunt o persoană ok (...) Am rămas puțin pe gânduri pentru că nu știam ce înseamnă kitchen steward, că este omul de la vase și a spus că e post foarte solicitat. Și am spus că o să muncesc, doar dacă îmi dați șansa să devin ceea ce vreau, adică bucătar. Am ajuns bucătar pe vas, la secția rece. Făceam niște condimente, niște salate, bucătar e mult spus că eram”, a mai spus concurentul, la Chefi la cuțite.
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc