Valentin Cojocaru și-a abandonat mașina și a mers 20 km pe jos pentru a scăpa de război: „Suntem cu gândul la colegii noștri ucraineni”

 

Portarul român legitimat la Dnipro Dnipropetrovsk a reușit să scape din zona de conflict după un drum plin de peripeții, în care a mers ultimii kilometrii pe joc.

 

 

Portarul român legitimat la gruparea Dnipro Dnipropetrovsk a fost captiv în primele zile ale conflictului militar dintre Rusia și Ucraina, însă în weekend a reușit să revină în România, după un drum anevoios, plin de peripeții. Valentin Cojocaru a parcurs un drum de 30 de ore, iar grupul din care a făcut parte a fost nevoit să meargă ultimii 20 de kilometri pe jos, din cauza traficului intens din apropierea frontierei de la Siret.

 

El a plecat din Dnipropetrovsk împreună cu alți coechipieri, toți hotărâți să scape cu bine din zona de război. Cea mai mare parte a drumului au făcut-o cu mașinile, dar având în vedere coada de la vamă, au decis să își abandoneze autovehiculele și să parcurgă pe jos ultimii 20 de kilometric până în România. Odată ajuns acasă, Cojocaru a explicat prin ce a trecut într-o postare emoționantă.

 

„După 30 de ore de mers cu mașina în situații dificile, cu mare grad de risc, am reușit să ajungem în siguranță, în România. le mulțumim tuturor pentru ajutorul prompt pe care ni l-au acordat. Împreună am spus că vom reuși și iată-ne aici, în siguranță, departe de război.

Suntem cu gândul la colegii noștri ucraineni și ne rugăm ca ei să rămână în siguranță, știind că sunt blocați în mijlocul evenimentelor. Această țară minunată nu merită nimic din ceea ce i se întâmplă și le mulțumesc pentru tot ce mi-au oferit. Respect Ucraina, mereu o parte din inima mea! Ne vom revedea curând!”, a transmis Valentin Cojocaru pe contul său de Instagram.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest