3 sfaturi pentru asamblarea și îngrijirea unui terariu (P)

 

Proiectele simple de bricolaj fac din acestea o activitate distractivă cu familia și prietenii. Aceste mici grădini deșertice din sticlă sunt combinația perfectă de decor elegant și de creștere a plantelor cu efort redus. Sunt simplu de asamblat și necesită puține materiale. Tot ce trebuie să faceți este să le amplasați într-un spațiu luminos cu lumină indirectă, să fiți atenți la programul de udare și să le păstrați într-un loc care nu furnizează căldură.

Dorim să vă împărtășim câteva dintre cele mai bune sfaturi pentru terarii. Haideți să ne scufundăm și să explorăm câteva modalități de a vă păstra aranjamentul frumos și sănătos.

Locație, locație, locație, locație.

Spațiul ideal pentru terarii este unul care oferă lumină solară indirectă și care nu se află în apropierea unei surse de căldură. Sticla intensifică intensitatea razelor solare, ceea ce ar putea duce la arsuri solare ale frunzelor și la creșterea nivelului de căldură. Caloriferele și partea superioară a frigiderelor sunt, de asemenea, surse constante de căldură care vor usca plantele și le vor deteriora frunzele.

Recipientele de sticlă închise rețin și păstrează căldura, iar căldura excesivă este probabil principala cauză a morții în terarii. Este important ca terariile să nu fie amplasate nici în lumina directă a soarelui.

Terariile se simt mai bine în lumină difuză sau filtrată decât în lumina directă a soarelui. Se poate folosi, de asemenea, lumină artificială.

Prea mult soare: Frunzele se ofilesc și dezvoltă pete arse. Mutați terariul într-un loc mai umbros.

Prea puțină lumină: Plantele dezvoltă tulpini înalte și subțiri, slabe și incapabile să susțină frunzele. Frunzele sunt palide și fragile. Creșteți încet cantitatea de lumină.

Specialiștii aleg adesea ca opțiuni sigure locațiile de pe birou sau de pe rafturi cu lumină solară indirectă. Studiați locația amenajării dvs. pentru a determina dacă terariul dvs. se află într-un spațiu adecvat.

Apoi, țineți cont dacă aveți un terariu deschis sau închis.

Experții preferă terarii deschise și folosesc recipiente care asigură circulația aerului. Ei vă sugerează să căutați recipiente de sticlă cu capacul deschis sau cu o parte laterală. Acest tip de mediu este ideal pentru plantele care necesită puțină întreținere: soiuri cu creștere lentă care vor prospera cu o hidratare și îngrijire minimă. Preferatele sunt sansevieria, cactușii, plantele suculente și plantele de aer.

Terariile închise au nevoie de vase de sticlă cu o anumită formă de capac, care creează un mediu mai umed. Există atât de multe plante cu frunze tropicale care vor prospera într-un habitat mai umed. Printre preferatele noastre se numără calathea, plantele cu buline, lacrimile de copil și plantele cu nervuri. Aceste soiuri de plante de acvariu fără apă vor crește mai repede decât cele din terarii deschise, așa că nu ezitați să le rearanjați sau să le tăiați dacă anumite plante acaparează toată lumina și spațiul din interiorul sticlei.

Cele mai bune aranjamente sunt cele cu personalitate. Adăugați câteva scoici sau sticlă de mare de la ultima plimbare pe plajă, pietricele din grădina dvs. sau un mic dinozaur de cauciuc din colecția de jucării a copilului dvs.

Nu udați excesiv

În cele din urmă, aveți grijă la udarea excesivă, lucru ușor de făcut în cazul recipientelor mici. Sfatul nostru este să folosiți o lingură de măsură sau o sticlă cu pulverizator atunci când vă irigați aranjamentul din terarii. Aceste instrumente pot ajuta la crearea unui sol umed, mai degrabă decât îmbibat.

Pentru plantele cărora le place solul umed, pământul de deasupra trebuie să se simtă abia umed înainte de a adăuga apă.

Pentru cactuși și suculente, atingeți sub stratul de suprafață. Pământul inferior ar trebui să fie doar ușor umed înainte de a uda.

Terariile închise ar trebui să aibă rareori, sau chiar niciodată, nevoie de apă.

Dacă sunt prea uscate: Frunzele se ofilesc și au un aspect palid. Mușchiul devine maro sau decolorat. Adăugați puțină apă și pulverizați frunzele.

Dacă dați prea multă apă: Excesul de apă încurajează dezvoltarea mucegaiurilor și provoacă putrezirea plantelor. Dacă pereții terariului au mai mult de 25% condens, îndepărtați capacul până când pereții se curăță. Este posibil să fie nevoie să faceți acest lucru de mai multe ori. Într-un terariu închis, ar trebui să existe doar o tulburare ocazională.

 

 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest