7 motive care-ți arată că ai nevoie de un bambus norocos la tine acasă

 

Plantele de interior ornamentale sunt ideale pentru a decora orice spațiu, oferind o pată de culoare și un efect benefic de purificare a aerului. În ultima perioadă însă, oamenii acordă tot mai multă importanță plantelor fascinante și neobișnuite. Locuința, biroul, studiourile sau sălile pentru evenimente sunt înfrumusețate de aranjamente verzi care influențează pozitiv mediul ambiant.

Bambusul norocos este una dintre cele mai populare plante verzi de interior. Cu toate că este parte a culturii chineze de foarte mult timp, abia în ultimii ani a devenit cunoscut în multe părți ale lumii. În ciuda numelui său, nu este înrudit cu bambusul, ci este o Dracaena sanderiana din familia Asparagaceae. Originar din pădurile tropicale din Camerun, Africa și Asia de Sud-Est, bambusul norocos este o parte importantă a tehnicii feng shui.

Iată câteva motive pentru care este bine să îl ai acasă:

1. Atrage energia feng shui

Feng shui folosește o mulțime de simboluri pentru a atrage energiile favorabile – chi, în casa ta. Acest bambus norocos reprezintă una dintre cele mai comune alegeri în echilibrarea tuturor elementelor, respectiv pământ, apă, foc, lemn și metal.

Tulpina sa semnifică lemnul, apa în care crește este un element feng shui, pământul este reprezentat de pietricele, iar metalul este indicat de ghiveci care poate fi din sticlă sau i se poate atașa o monedă. Focul este însemnat printr-o panglică roșie legată de tulpina.  Planta este deosebit de puternică pentru a energiza întreaga locuință, oferind sănătate și vitalitate.

2. Este considerat aducător de noroc

Acest bambus feng shui este un simbol puternic al norocului, înseamnă avere și prosperitate. Numărul firelor dintr-un aranjament nu este deloc întâmplător, existând semnificații aparte pentru fiecare tip.

Două tulpini de plantă dublează norocul, iar trei tulpini ajută la atragerea a trei tipuri de noroc și anume fericire, sănătate și longevitate. Cinci tulpini semnifică noroc și prosperitate, șase aduc sănătate și bogăție, opt astfel de trepte oferă dezvoltare, iar zece sau douăzeci și unu de tulpini simbolizează perfecțiunea și împlinirea.

3. Poate fi păstrat și în apă

Bambusul norocos poate fi plantat în pământ, însă și ținut în apă. Deși sunt indicate vasele din sticlă, indiferent de recipientul ales este nevoie ca rădăcinile acestuia să fie mereu în apă.

Astfel, planta va avea o viață îndelungată și își va păstra în permanență aspectul decorativ. Este recomandat să se folosească apă filtrată sau de ploaie, deoarece bambusul este sensibil la substanțele existente în apa de la robinet.

4. Necesități minime de îngrijire

Un bambus în ghiveci este cultivat, în general, folosind metode hidroponice (o metodă de cultivare a plantelor în apă, nu în pământ). Pentru a avea grijă de planta norocoasă, este necesar să o amplasezi într-o locație cu lumină indirectă și să folosești pietre mici în loc de sol.

O dată pe săptămână este necesară schimbarea apei, iar lunar bambusul se spală sub un jet delicat fără a afecta frunzele și rădăcinile.

5. Nu are nevoie de fertilizant

Spre deosebire de alte plante, bambusul norocos nu are nevoie de îngrășământ pentru a crește. Fie că alegi să îl plantezi într-un recipient cu pământ, fie că îl ții în apă, nu are nevoie de substanțe suplimentare. Se va dezvolta la fel de frumos doar respectând regulile simple de îngrijire.

6. Se înmulțește foarte ușor

Această plantă are o tulpină verde, segmentată, ce crește vertical și poate produce unul sau mai mulți lăstari cu frunze. Pentru înmulțire, tulpina se taie la o înălțime dorită și se acoperă cu ceară deasupra mugurului lăstarului. Astfel, va fi stopată creșterea sa, iar lăstarul se poate dezvolta.

7. Este un element decorativ deosebit

Aspectul elegant al bambusului norocos îl transformă într-un ornament special pentru orice loc din casă. Pentru un efect special, în vasul plantei se pot adăuga pietricele colorate, care pot ieși în evidență printre celelalte nuanțe din încăpere. Prin manipularea sursei de lumină, bambușii pot fi dirijați să crească în forme spiralate, în bucle sau în valuri.

Tulpinile drepte ale plantei pot fi special antrenate pentru a se dezvolta în diferite modele exotice și complicate, obținând astfel un produs deosebit pentru orice decor. Chiar dacă sunt la modă aranjamentele în formă de piramidă sau de forme geometrice împletite, este nevoie de mult timp și de îngrijire pentru a instrui plantele să urmeze direcția dorită.

Bambusul norocos este o plantă care atrage bucuria și prosperitatea. Pe lângă faptul că adaugă prospețime, aceste aranjamente fanteziste nu necesită îngrijiri suplimentare și oferă o senzație de bunăstare. În plus, chiar vorbim despre un produs deosebit, nu este deloc costisitor. Vezi aici prețul pentru bambus și convinge-te că acest element feng shui este cel mai potrivit cadou pentru o casă fericită!


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest