Dacă ai poftă de prăjiturit, încearcă tarta cu spanac! Necesită ceva efort, dar gustul este pe măsură!
articolul continua dupa recomandari
Ingrediente:
- 700 gr spanac proaspat
- 200 gr telemea sau feta (am pus telemea de oaie)
- 5-6 fire ceapa verde
- 1/2 legatura patrunjel
- 1/4 legatura marar
- 2 catei usturoi
- 3 oua mari
- sare, piper negru
Aluat
- 370 gr faina alba
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita praf de copt
- 500 ml apa
- 60 ml ulei
- 1 ou
- 4 linguri ulei (pentru uns tava)
- 6 linguri ulei de masline (pentru picurat deasupra)
Cum se prepară:
- Curăţaţi spanacul de codiţe şi spală bine
- Scurgeţi spanacul de apă
- Răsfiraţi spanacul pe şerveţele de bucătărie şi lăsaţi-l la scurs
- Luaţi câte o mână de spanac şi tocaţi-l mare cu cuţitul
- Tocaţi tot spanacul
- Puneţi spanacul tocat într-un vas încăpător
- Tăiaţi rondele ceapa verde (şi partea albă şi verde)
- Tocaţi fin pătrunjelul şi mărarul
- Puneţi verdeţurile peste spanac
- Sfărâmaţi brânza deasupra
- Adăugaţi usturoiul strivit şi adăugaţi două linguriţe de sare şi un sfert de linguriţă de piper negru măcinat
- Amestecaţi uşor cu mâna şi lăsaţi spanacul să stea până pregătiţi umplutura
- Amestecaţi făina cu sarea şi praful de copt
- Faceţi o gaură în mijloc în care turnaţi apa, uleiul şi oul
- Amestecaţi bine până făina nu se mai vede
- Ungeţi o tavă cu patru linguri de ulei
- Turnaţi o parte din aluat în tavă
- Nivelaţi aluatul cu dosul unei linguri
- Gustaţi spanacul şi vedeţi dacă mai este nevoie de sare
- Bateţi bine ouăle şi turnaţi-le peste spanac, după care amestecaţi cu mâna uşor
- Aşezaţi umplutura peste aluat în strat egal şi cu o lingură picuraţi uleiul de măsline pe umplutură
- Turnaţi restul de aluat peste umplutură
- Coaceţi tarta la 170 de grade Celsius pentru aproximativ 55 de minute
- Tarta e numai bună de servit călduţă sau la temperatura camerei.
Poftă bună!
A.C.
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc