Alertă portocalie! Viscolul îngroapă România!

 

alertă de gradul zero! România e sub zăpezi! ANM a emis o avertizare de cod portocaliu de ninsori, valabilă pentru Bucureşti, dar şi pentru alte 14 judeţe din sudul ţării, în timp ce alte 11 judeţe se află sub avertizare de cod galben

Viscolul va sufla puternic în Dobrogea, Muntenia şi în sudul Moldovei, iar vântul va avea o rafală de 60-70 de kilometri pe oră şi izolat, chiar şi 80 de kilometri pe oră. Zăpada va fi troinită, iar vizibilitatea redusă sub 50 de metri.

Meteorologii spun că cel mai frig va fi vineri, unde temperaturile vor coborî la -15 grade Celsius, în sudul, centrul şi estul ţării. În cazul în care zăpada va depăşi 50 de centrimetri, iar vântul va sufla cu o rafală de 80-90 de kilometri, specialiştii susţin că vor emite cod roşu de ninsori şi viscol.

La această oră, situaţia cea mai rea rămâne în judeţele Tulcea, Brăila şi Vrancea. În judeţul Brăila sunt 17 localităţi îngropate la propriu sub zăpadă, iar 700 de jandarmi, militari şi voluntari se luptă să ajungă la casele oamenilor şi să-i salveze din nămeţi. De asemenea, în Buzău, zeci de drumuri judeţene sunt închise, în Tulcea cinci şi în Vrancea, patru.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest