Mărturisiri şocante! Todea Argentin, eroul din satul lui Horea! "Erau reci şi speriaţi!"

 
+2 click pentru
galerie

Ce nu au reuşit profesioniştii, a putut un amator. Argentin Todea, e numele salvatorului. Eroul anonim, săteanul care şi-a croit drum prin întuneric şi prin ceaţa deasă, până la avionul prăbuşit. I-a găsit pe supravieţuitori şi i-a învelit cu haina de pe el. A condus apoi pe toată lumea către locul unde a eşuat aeronava

Todea. Argentin Todea. Un gospodar din Petreasa. Pe o scurtătură, prin zăpada de mai bine de jumătate de metru, prin ceaţă şi întuneric, cu torţa în mână, a ajuns la epavă, într-o oră. El şi ceilalţi doi tovarăşi au auzit strigătele disperate ale celor căzuţi.

"Erau reci, erau speriaţi şi vai şi amar de capul lor", povesteste bărbatul. Şi-a scos haina de pe el şi căciula si le-a dat medicilor paralizaţi de frig şi de spaimă, chirchiţi lângă un foc încropit, aproape stins. Rezidenta intrase în şoc hipotermic. "Nu mai avea puls, era rece". Pilotul Iovan murise deja. "Păcat că a murit, a încercat să salveze oameni şi a murit el", a mai spus sateanul.

Cu gândul că trebuie să-i salveze şi el pe cei rămaşi în viaţă, Todea a chemat ajutoare. A ghidat, mai exact decât orice GPS din lume, toate trupele de intervenţie. "Am sunat la Cluj, la Alba. Am stat mereu la telefon. Dacă nu îi găseam mureau toţi".

Patru medici şi copilotul au rămas în viaţă datorită lui şi oamenilor lui. I-au dus pe răniţi, câţiva kilometri până unde au putut urca salvările, pe tărgi improvizate.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest