Cât de sănătos este să ţii post negru?

 
+2 click pentru
galerie

În Vinerea Mare creştinii ţin post negru, pentru a marca moartea lui Iisus Hristos, prin răstignirea pe Cruce. De asemenea, acest post se ţine înaintea bucuriei Învierii. Cu toate acestea, pentru anumite persoane poate fi periculos să nu mănânce absolut nimic într-o zi.

Invitat în cadrul emisiunii "Star Matinal", de la Antena Stars, nutriţionistul Cristian Mărgărit a explicat în detaliu cât este de sănătos să ţii post negru în Vinerea Mare.

"Sunt diverse tipuri de pauze alimentare. Astăzi ar fi pentru credincioşi o pauză alimentară generată de o anumită stare interioară. Evident asta are efecte directe şi indirecte asupra psihicului. Evident asta are efecte directe şi indirecte asupra psihicului. Unii oameni se simt foarte bine, alţi se simt purificaţi, curăraţaţi, dar au şi efecte asupra fizicului. Deci cred că un astfel de post ar trebui să fie ţinut de oamenii echilibraţi, care să fie sănătoşi şi nu de diabetici, de persoane care au variaţii de glicemie sau chiar şi de persoane cu afecţiuni un pic mai discrete, cum ar fi de exemplu epuizarea glandelor suprarenale, sau persoane care au mâncat foarte prost în trecut. O zi de pauză alimentară nu este o problemă, este ceva natural în viaţa omului, este ceva cu care toate animalele, toate fiinţele de pe pământ se întâlnesc. Dar persoanele care sunt deja bolnave, trebuie să aibă foarte multă grijă. Uneori o pauză alimentară, de o zi sau chiar mai multe zile, poate avea multe beneficii pentru organism. După 2-3 zile de pauză alimentară organismul începe să se cureţe," a spus Cristian Mărgărit, la Star Matinal", de la Antena Stars.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest