Ce se întâmplă în aceste momente cu Gabriel Cotabiţă? Medicii au luat o nouă decizie

 

De mai bine o săptămână, Gabriel Cotabiţă este ţintuit pe patul de spital, loc unde a ajuns, inconștient, după ce a suferit un stop cordio-respirator, în timp ce se afla la sala de fitness. Artistul se află la Spitalul Floreasca din Capitală, iar starea lui este în continuare incertă.

Gabriel Cotabiţă se află în continuare în stare critică, el fiind ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor. Artistul este intubat şi ventilat mecanic, iar medicii sunt rezervaţi în privinţa stării de lui de sănătate.

Surse medicale din cadrul spitalului spun că, Gabriel Cotabiţă are nevoie de o nouă intervenţie chirurgicală numtă traheotomie. Această intervenţie este absolut necesară în cazurile în care pacientul este în comă, aşa cum este şi cazul artistului. Pentru efectuarea acestei intervenţii, este nevoie de acordul familiei.

"Pacientul este în continuare internat în Secţia de Terapie Intensivă, starea lui este gravă, dar stabilăAceastă procedură este trecută în protocoalele terapeutice şi se foloseşte în orice caz în care pacientul stă mai mult pe ventilaţie mecanică sau care urmează să stea o perioadă mai îndelungată conectat la aparate. Traheostoma se montează pentru a proteja traheea, dar şi pentru a elimina secreţiile şi se montează la şapte-zece zile după ce pacientul a fost intubat", au precizat sursele medicale, conform Mediafax.

Apropiaţii lui Gabriel Cotabiţă şi fiicele lui s-au rugat neîncetat pentru viaţa sa, iar preoţii de la Spitalul Floreasca au ţinut slujbe pentru sănătatea câtăreţului. Zile trecute, artistul a fost şi împărtăşit.

Foto: arhivă

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest