Ce trebuie să faci după ce ți-ai cumpărat o mașină second hand?

 

Felicitări! Indiferent că ai cumpărat o mașină la mâna a doua, pentru tine aceasta poate fi considerată noua ta mașină. Urmează o perioadă frumoasă de început în care alegi să bei suc, pentru că ești cu mașina, și în care te familiarizezi cu ea și cu opțiunile ei. Totuși, pentru a te bucura liniștit de proaspăta achiziție, sunt câteva lucruri pe care trebuie să le faci de îndată ce ai semnat contractul de vânzare-cumpărare.

Ocupă-te de acte

Pentru că ar fi și păcat ca primul drum să se încheie cu o amendă, după ce ai semnat contractul de vânzare-cumpărare trebuie să te ocupi în primul rând de actele mașinii. Trebuie să înregistrezi mașina sub numele tău ca proprietar, să faci asigurarea obligatorie, să achiți taxele obligatorii și să o înmatriculezi. Toată „distracția” birocratică durează câteva zile bune, așa că ocupă-te din timp pentru a te bucura cât mai repede de noua ta mașină.

Prima oprire: service-ul auto!

Mergi cu mașina în service pentru un control de rutină. Mai ales în situația în care ai cumpărat de la persoană fizică. Dacă ai achiziționat mașina de pe site-uri de profil, precum cotw.com, poți sta liniștit. De exemplu, mașinile rulate de pe adesa.eu sunt verificate temeinic înainte de a fi puse spre vânzare. Cu toate acestea, deoarece paza buna trece primejdia rea, nu strică deloc să investești niște bani la început pentru a te asigura că eviți niște cheltuieli neprevăzute pe viitor.

  • verifică sistemul de frânare și înlocuiește, dacă este cazul, plăcuțele și discurile de frână;
  • verifică și schimbă toate fluidele mașinii. Nu se întâmplă nimic dacă schimbi uleiul de motor, lichidul de frână sau uleiul cutiei de viteze mai devreme. Esențial este să nu mergi cu ele uzate. Ori, în cazul achiziției unei mașini rulate, nu poți fi 100% sigur că acestea au fost schimbate la timp;
  • cu această ocazie, schimbă și toate filtrele de la mașină. Filtrul de ulei, de aer, de polen și de carburant sunt esențiale atât pentru „sănătatea” mașinii tale, cât și pentru a ta;
  • geometria este obligatorie, mai ales dacă plănuiești să îți înnoiești mașina cu anvelope noi. În acest fel te asiguri că totul merge ca pe roate și nu se uzează anvelopele neuniform.

A doua oprire: spălătoria auto

Detailingul complet este considerat o investiție substanțială,însă felul în care te vei simți apoi în mașina ta va face să fi meritat fiecare bănuț. Chiar dacă mașina era curată la prima vedere, o curățare profesională în întregul interior îi va oferi cu adevărat un aspect și un miros de nou. În cadrul unui detailing complet se aspiră în profunzime și se curăță întreaga tapițerie, toate spațiile, ventilațiile, mecanismele, practic toate zonele ignorate de cele mai multe ori la spălătoriile clasice. Pe lângă aspectul fizic plăcut, este, fără îndoială, mult mai igienic. De asemenea, un detailing complet oferă servicii de curățare și polish pentru întreaga mașină pe exterior. În concluzie, pleci de acolo cu mașina ca și cum ar fi nouă.  

A treia oprire: benzinărie

Poate sună ciudat, însă nu vei ști niciodată cât consumă noua ta mașină dacă nu o verifici prin metoda clasică. Te duci la benzinărie, îi faci plinul și mergi aproximativ 100 de kilometri cu ea. Apoi, îi pui iar benzină și așa afli exact cât carburant ai consumat pentru a parcurge 100 km.

Știm că după achiziția unei mașini, fie ea și la mâna a doua, este posibil să nu rămână foarte mulți bani de investit în ea. Însă toate aceste proceduri merită să fie efectuate cât mai repede după achiziție, pentru a te asigura că ești fericitul proprietar al unei mașini frumoase și performante.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest