Cum se acordă primul ajutor în caz de înec! Momentele care pot face diferența dintre viață și moarte, explicate pas cu pas

 

Medicul Ovidiu Peneş a venit în această dimineaţă la ”Star Matinal” pentru a vorbi despre alimentele pe care trebuie să le consumăm înainte de a pleca la plajă, dar și care sunt manevrele corecte de resuscitare în caz de înec.


”Când suntem expuși radiațiilor, nu doar pielea are de suferit. Unele radiații ultraviolete ne bronzează, dar mai sunt și eritemul și cele care produc cancerul de piele. Există o serie întreagă de filtre ultraviolete care încearcă să asigure un grad de protecție. Trebuie ca între orele 12-15 să se evite expunerea la soare”, a spus medicul la Antena Stars.

Acesta a mai vorbit și despre alimentele pe care trebuie să le consumi de fiecare dată înainte de a pleca la mare.

”Nu doar pielea este influențată. Soluția este ca înainte de a merge la mare să se facă o pregătire. Cu câteva zile înainte, să se ia medicamente cu antioxidanți. Vitamina A, vitamina E, coenzima Q10, alimente cu conținut vegetal, salata, broccoli, precum și hidratarea necesară.Trebuie evitate mâncărurile prăjite. Se recomandă grătarul, dar să nu fie expusă carnea prea mult la foc
”, a mai spus medicul Peneș.

Raluca Dumitru a fost modelul celor doi prezentatori, Rocsana Marcu și Răzvan Botezatu, iar medicul a explicat pas cu pas cum se poate evita o tragedie.

V.M


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest