Marea majoritate a celor care transporta sau depoziteaza marfuri folosesc europaleti plastic, cei confectionati din lemn fiind apoape uitati de comercianti. Multiplele avantaje oferite de europaletii din plastic ii determina pe comerciantii din industrie sa se orienteze tot mai mult catre astfel de solutii de transport sau depozitare.
articolul continua dupa recomandari
O parte importanta a industriei de manipulare materiale este reprezentata de paletii din plastic, acestia fiind utilizati in cele mai multe parti ale lantului de aprovizionare. Europaletii din plastic sunt utlizati pe scara larga in industria transporturilor de marfuri, fiind preferati si in procesul de depozitare a acestora. Trebuie sa stim ca europaletii din plastic sunt confectionati din materiale exclusiv pure de inalta calitate, fiind turnati cu ajutorul unei operatiuni de injectie dintr-o singura bucata.
In acest mod, ei devin extrem de rezistenti la socuri si la diferentele de temperatura. Astfel, acestia pot fi folositi in cele mai vitrege conditii climatice, fiind la fel de eficienti atat in zonele cu clima rece, cat si in zonele unde temperaturile au valori dintre cele mai ridicate.
Fata de europaletii din lemn, cei din plastic nu necesita mentenanta, avand proprietati excelente de curatare si dimensiuni stabile la temperaturi cuprinse intre -30 grade Celsius si +40 de grade Celsius. Cu alte cuvinte, indiferent de temperatura ambientala, europaletii din plastic nu se deformeaza sub actiunea caldurii si nici nu ingheata in conditii de iarna extrema. In functie de preferintele fiecaruia dintre noi, atunci cand se face comanda la firma producatoare de europaleti, se poate solicita ca logo-ul firmei cliente sa apara pe europalet. De asemenea, poate fi aleasa si culoarea europaletilor.
Daca ar fi sa facem o comparatie cu europaletii confectionati din lemn, putem enumera cateva dintre avantajele folosirii paletilor din plastic. Putem aminti, in primul rand, durata de viata mult mai lunga a paletilor din plastic fata de paletii din lemn, acestia din urma avand dezavantajul ca se deterioreaza extrem de repede sub actiunea coroziva a factorilor de mediu. Intr-un mediu umed, acestia vor putrezi destul de repede. Un alt avantaj pe care paletii de plastic il au in fata paletilor din lemn este acela ca sunt fabricati din materiale Eco si sunt eficienti din punct de vedere economic. Investitia initiala pentru a cumpara europaleti din plastic poate fi mai mare, insa durata lunga de viata a acestora te va scuti de cheltuieli dese si, astfel, amortizarea investitiei se va face destul de repede.
Totodata, mai putem enumera la capitolul “avantaje”, faptul ca procentul de deterioare in randul paletilor din plastic este minim. Nu trebuie sa omitem nici faptul ca acestia rezista atat la temperaturi ridicate cat si foarte scazute. Nu in ultimul rand, folosirea paletilor din plastic ofera siguranta si stabilitate in cadrul procesului de manipulare a marfurilor.
Europaletii din plastic se pot folosi cu succes in industria carnii, industria confectiilor, industria componentelor auto, industria metalurgica, industria prelucrarii lemnului, industria alimentara. In momentul in care sunt lansati pe piata, paletii din plastic trebuie sa treaca de testele de siguranta, fiind supusi unor anumite teste care sa le certifice calitatea.
Astfel, se fac teste care au legatura cu dimensiunea, greutatea si performanta, una dintre operatiunile care se folosesc aici fiind caderea pe colt de la inaltime de 4 metri, la diferite temperaturi. Printre alte teste de siguranta la care sunt supusi paletii din plastic inainte de a primi certificare ISO se afla si rezistenta la impactul cu un motostivuitor, precum si rezistenta la indoire in perioade cuprinse intre 48-100 de ore. De asemenea, se efectueaza testarea pe conveyor cu incarcare de 1000 de kilograme, pe o distanta de 60 de kilometri. Nu in ultimul rand, se testeaza stabilitatea dimensionala a paletului la socuri termice.
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc