Rădăcina comestibilă care conţine aproape toate vitaminele! Remediul bunicii de care sigur nu ştiai

 

Există câteva remedii pe care bunica nu ţi le-a spus, aşa că nu ai de unde să le cunoşti. Printre beneficile lor se numără întărirea sistemului imunitar, efectele benefice asupra diabeticilor şi prevenirea infarctului.

Napul, bun pentru sistemul imunitar şi purificarea sângelui
Napul este originar din Europa de Nord. Această legumă e folosită în supe și ciorbe de carne, pentru aromă plăcută, dar are și proprietăți curative. Rădăcină comestibilă conține, între altele, vitaminele A, B, C, iod și cupru, cu rol în stabilizarea sistemului nervos și întărirea imunității naturale. Napul purifică sângele  El constituie un adjuvant excelent în tratarea acneei și a unor eczeme, cu condiția să fie consumat crud.
 
 Bamele previn infarctul
 Bamele sunt niște legume cu o aromă deosebită, ușor de recunoscut. Bamele sunt excelente în supe și ciorbe, dar numai cele tinere, fructele bătrâne fiind ușor ațoase. Cercetătorii americani susțin că aceste legume, una dintre cele mai bogate surse de fibre pentru organismul uman, pot preveni unele forme de cancer, printre care cel colo-rectal. în plus, spre deosebire de alte legume, bamele sunt sărace în proteine și în hidrați de carbon.
 
 Hrișcă e recomandată diabeticilor
 Hrișcă este o cereală asemănătoare orezului, chiar dacă boabele seamănă cu cele de grâu. Are gust dulce-aromat. Hrișcă se prepară la fel că orezul sau alte cereale, prin fierbere. 200 g boabe de hrișcă, bine spălate și acoperite cu apa, după circa două ore, adică după ce se umflă, pot fi consumate că atare, mai ales în cadrul regimurilor de detoxifiere și revitalizare. Semințele de hrișcă sunt hrănitoare și pot fi folosite că garnitură la preparate din carne. Mai intră și în compoziția plăcintelor, budincilor, biscuiților, pilafului, sosurilor ȘI salatelor 


A.C.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest