În cazul în care simţi nevoia de varietate în meniul tău, încearcă tocăniţa asta! Raluca Dumitru a preparat-o în "Star Matinal" de joi şi arată apetisant.
articolul continua dupa recomandari
Ai nevoie de:
- 1 kg pipote pipote si inimi
- 300-350 gr paste scurte (fusili)
- 1 ceapa
- 2-3 fire ceapa verde (optional)
- 1/2 ardei gras rosu
- 1/4 legatura patrunjel
- sare, piper
- 1 lingurita cu varf boia dulce (puteti adauga si putina boia iute daca
- doriti)
- 4 linguri ulei
Cum se prepară:
- Toacă ceapa, taie ceapa verde rondele şi taie ardeiul mărunt
- Căleşte-le în ulei în jur de cinci minute până sunt călite bine
- Taie pipotele în două şi curăţă zonele cu zgârci. Taie apoi fiecare bucată curăţată încă în două
- Lăsaţi inimile întregi, iar dacă sunt mari pot fi tăiate pe lungime
- Spală-le în mai multe ape până ce apa rămâne curată după ele
- Adaugă pipotele şi inimile, sare şi piper peste legumele clătite
- Adaugă 300ml de apă şi fierbe cu capac la foc mic timp de o oră
- Între timp, fierbe pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor scrise pe pachet
- Când carnea s-a fiert, lasă în oală sos atât cât să acopere carnea
- Adaugp boiaua şi pătrunjelul tocat şi mai fierbe cinci minute fără capac
- Adaugă pastele scurse peste tocăniţe şi amestecă câteva minute până ce sosul este absorbit
Poftă bună!
A.C.
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc