REŢETA MATINALĂ: JOI - Tocăniţă de pipote cu inimi şi paste!

 
+2 click pentru
galerie

În cazul în care simţi nevoia de varietate în meniul tău, încearcă tocăniţa asta! Raluca Dumitru a preparat-o în "Star Matinal" de joi şi arată apetisant.

Ai nevoie de:

  • 1 kg pipote pipote si inimi
  • 300-350 gr paste scurte (fusili)
  • 1 ceapa
  • 2-3 fire ceapa verde (optional)
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/4 legatura patrunjel
  • sare, piper
  • 1 lingurita cu varf boia dulce (puteti adauga si putina boia iute daca
  • doriti)
  • 4 linguri ulei

Cum se prepară:

  1. Toacă ceapa, taie ceapa verde rondele şi taie ardeiul mărunt
  2. Căleşte-le în ulei în jur de cinci minute până sunt călite bine
  3. Taie pipotele în două şi curăţă zonele cu zgârci. Taie apoi fiecare bucată curăţată încă în două
  4. Lăsaţi inimile întregi, iar dacă sunt mari pot fi tăiate pe lungime
  5. Spală-le în mai multe ape până ce apa rămâne curată după ele
  6. Adaugă pipotele şi inimile, sare şi piper peste legumele clătite
  7. Adaugă 300ml de apă şi fierbe cu capac la foc mic timp de o oră
  8. Între timp, fierbe pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor scrise pe pachet
  9. Când carnea s-a fiert, lasă în oală sos atât cât să acopere carnea
  10. Adaugp boiaua şi pătrunjelul tocat şi mai fierbe cinci minute fără capac
  11. Adaugă pastele scurse peste tocăniţe şi amestecă câteva minute până ce sosul este absorbit

Poftă bună!

A.C.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest