REŢETA MATINALĂ: MIERCURI - Spanac cu carne tocată şi orez! Îţi lasă gura apă

 
+2 click pentru
galerie

E mijlocul săptămânii şi probabil energia e aproape consumată cu gândul la weekend! Pentru asta, ai nevoie de o cină serioasă care să-ţi readucă energia pierdută.

Ai nevoie de:

  • 400 gr spanac
  • 250 gr carne tocata (de vita am folosit)
  • 50 gr orez cu bob rotund
  • 1 ceapa medie
  • 2 catei mari de usturoi
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 1/2 lingura pasta de rosii
  • 1 lingurita condiment turcesc
  • 2 linguri ulei
  • sare

Cum se prepară?

  1. Alege spanacul de codiţe
  2. Spală în câteva ape şi scurge
  3. Dacă frunzele sunt tari şi mari mărunţeşte-le
  4. Căleşte ceapa tocată mărunt în ulei încins până se înmoaie
  5. Adaugă usturoiul strivit şi mai căleşte un minut
  6. Adaugă pastele de roşii şi ardei şi condimentul turcesc. Căleşte încă două minute
  7. Adaugă carnea şi amestecă des
  8. Adaugă orezul şi o cană şi jumătate de apă
  9. Adaugă sare
  10. Adu la fierbele şi dă focul mic. Fierbe cu capac 10 minut epână ce orezul se umfă puţin
  11. Adaugă spanacul în tranşe, amestecând după fiecare
  12. După ce totul e aşezat, pune capacul şi fierbe încă 10-15 minute
  13. Serviţi cald cu iaurt natur

A.C.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest