Dacă crezi că postul înseamnă doar cartofi prăjiţi şi salate, te înşeli! Încearcă supa cremă de sfeclă coaptă cu mere pregătită de Raluca Dumitru.
articolul continua dupa recomandari
Ingrediente:
- 250 gr sfecla rosie coapta
- 250 gr cartofi fainosi
- 1 mar acrisor (Granny Smith; cca 200 gr)
- 1 morcov mic
- 1 ceapa mica (cca 35 gr)
- 1 fir mic cimbru (poate fi uscat)
- 1/2 foaie dafin
- 1 lingura ulei
- sare, piper negru
- branza Brie, cuburi de mere pentru servire
Cum se prepară?
- Spală bine sfeclele de pământ
- Pune-le la copt într-o oală de fontă sau într-un tuci cu capac la 180 grade Celsius până intră furculiţa în ele
- Căleşte în ulei ceapă tocată mărunt şi morcov în rondele mici până ce se înmoaie ceapa
- Adaugă cartofii tăiaţi în cuburi, dafinul şi cimbrul
- Condimentează cu sare şi piper
- Acoperă cu 2 căni şi 1/4 de apă
- Adaugă sfecla tăiată bucăţi şi merele tăiate cubuleţe
- Fierbe cu capac încă cinci minute până merele sunt moi
- Scoate cimbrul şi dafinul din oală
- Mixează restul în blender pentru 1-2 minute până ce se obţine o supă fină
- Serveşte supa de cremă cu cubuleţe de mere
În afara postului poţi pune brânză Brie.
A.C.
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc