REŢETA MATINALĂ: VINERI - Supă cremă de sfeclă coaptă cu mere! Atenţie, e de post!

 
+2 click pentru
galerie

Dacă crezi că postul înseamnă doar cartofi prăjiţi şi salate, te înşeli! Încearcă supa cremă de sfeclă coaptă cu mere pregătită de Raluca Dumitru.

Ingrediente:

  • 250 gr sfecla rosie coapta
  • 250 gr cartofi fainosi
  • 1 mar acrisor (Granny Smith; cca 200 gr)
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa mica (cca 35 gr)
  • 1 fir mic cimbru (poate fi uscat)
  • 1/2 foaie dafin
  • 1 lingura ulei
  • sare, piper negru
  • branza Brie, cuburi de mere pentru servire

Cum se prepară?

  1. Spală bine sfeclele de pământ
  2. Pune-le la copt într-o oală de fontă sau într-un tuci cu capac la 180 grade Celsius până intră furculiţa în ele
  3. Căleşte în ulei ceapă tocată mărunt şi morcov în rondele mici până ce se înmoaie ceapa
  4. Adaugă cartofii tăiaţi în cuburi, dafinul şi cimbrul
  5. Condimentează cu sare şi piper
  6. Acoperă cu 2 căni şi 1/4 de apă
  7. Adaugă sfecla tăiată bucăţi şi merele tăiate cubuleţe
  8. Fierbe cu capac încă cinci minute până merele sunt moi
  9. Scoate cimbrul şi dafinul din oală
  10. Mixează restul în blender pentru 1-2 minute până ce se obţine o supă fină
  11. Serveşte supa de cremă cu cubuleţe de mere


În afara postului poţi pune brânză Brie.

A.C.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest