Reţeta pe care trebuie neapărat să începi s-o prepari! Cum să faci şi tu "Pacheţele de primăvară"

 

Dacă soarele a ieşit, înseamnă că trebuie să încerci o reţetă nouă! Uite cum se pepară pacheţelele de primăvară şi fă-le şi tu acasă.

Ingrediente:

  • 1 muschiulet de porc
  • 8-10 foi de orez
  • frunze de salata verde (taiate fasii)
  • castraveti (taiati betisoare)
  • ridichi (taiate betisoare)
  • ceapa verde (taiata bucati lungi)
  • leurda
  • frunze de busuioc
  • sare

Pentru marinată:

  • 80 ml sos de soia
  • 50 ml apa
  • 1 varf lingurita ghimbir pudra
  • 1 varf de lingurita chili pudra
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita ulei de susan

Bucati: 8-10 rulouri; 16-20 pachetele

Cum se prepară?

  1. Amestecă toate ingredientele pentru marinată, fără uleiul de susan
  2. Toarnă peste muşchiuleţ
  3. Acoperă vasul şi lasă-l la marinat peste noapte
  4. Scoate muşchiuleţul cu o oră înainte de a-l pune la cuptor
  5. Scoate muşchiuleţul din marinată şi puneţi-l într-o pungă pentru friptură
  6. Toarnă trei linguri de marinată în pungă şi apoi adaugă uleiul de susan
  7. Leagă punga bine şi pune-o în cuptor la 220C pentru 30 de minute
  8. Pregăteşte legumele în timp ce muschiuleţul se găteşte
  9. După ce îl scoţi din cuptor, desfă punga şi lasă-l să stea zece minute înainte de a-l tăia felii
  10. Pune apa la temperatura camerei într-o farfurie adâncă
  11. Treci câte o foaie de orez prin apă de două ori
  12. Aşază foaia de orez pe masa de lucru
  13. La un capăt aşază fâşii de salată verde, după care aşază fâşiile de carne şi feliile de castraveţi
  14. Adaugă după plac apoi ce îţi doreşti: ridichi, leurdă, frunze de busuioc, ceapă etc
  15. Rulează foaia de orez strâns peste legume
  16. Taie ruloul în două pe la mijloc


IMPORTANT: Se serveşte obligatoriu cu un sos! (vietnamez, hoisin etc)

A.C.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest