Reţeta zilei de la Star Matinal - Cozonac raw vegan! Este un desert delicios care nu necesită dospire

 
+2 click pentru
galerie

Dacă aveţi poftă de ceva dulce, dar vă doriţi să fie în acelaşi timp şi sănătos, cozanacul raw vegan este o soluţie ingenioasă. Este diferit de cozonacul tradiţional, nu se lasă la dospit şi are un gust delicios. În plus, se prepară numai din ingrediente sănătoase.

Ingrediente pentru cocă: 300 grame fulgi de ovăz măcinați, 2 linguri unt de cocoș, 200 grame curmale hidratate (cu cel puțin 2 ore în avans) și făcute pastă.

Ingrediente pentru cremă: 100 grame curmale, 200 grame nuci românești hidratate, 2 linguri unt de cocoș, 50 grame cacao crudă, 70 grame miere,  stafide și nuci întregi (opțional).

Mod de preparare: 

Foaia de rulada 

Se face un gem folosind curmalele și apa de la acestea. Peste făină de ovăz se adaugă untul de cocoș și treptat gemul de curmale și se amestecă în blender la viteză nu prea mare  până se obține consistență de coca de cozonac. Apoi compoziția se întinde pe o folie alimentară și se întinde uniform, presandu-se cu un făcăleț. 

Cremă 

Toate ingredientele exceptând stafidele și nucile întregi se amestecă în blender la o viteză relativ mare până se formează o pastă. Se așează pe foaia de rulada și se întinde uniform. Se presară stafidele și nucile întregi / nefărâmițate. 

Se rulează cu grijă dinspre exterior spre interior și se pune la frigider cel puțin 2 ore.

Poftă bună!

Sursa: viataverdeviu.ro


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest