Reţeta zilei de la "Star Matinal" - Tort cu ciocolată de post! Un desert delicios şi de efect

 
+2 click pentru
galerie

În perioada de post a Crăciunului, cu siguranţă se întâmplă uneori să aveţi poftă de ceva dulce şi să nu ştiţi ce anume aveţi voie să mâncaţi. Drept urmare vă propunem un desert delicios care nu vă va afecta cu nimic postul. Este vorba despre un tort de ciocolată, care cu siguranţă va face ziua mai frumoasă. Iată cum se prepară!

Ingrediente: 

Blat:

50 g nucă măcinată cât mai fin, 150 g zahăr, 1 plic praf de copt, 250 ml apă minerală, 6-7 linguri făină, 100 g ciocolată menaj, un praf de sare. 

Cremă: 

200 g de ciocolată menaj, 500 g de frișcă lichidă vegetal[,  200 g de miez de nucă măcinată cât mai fin.

Sirop:

200 ml apă, 200 ml vin alb, 5 linguri zahăr, esența rom, 2-3 felii de lămâie.

Glazură:

200 g de ciocolată menaj, 50 g de margarină, 3 linguri cu apă.

Mod de preparare:

Prima dată se face siropul. Se pune într-o oală apa, vinul, zahărul, esența și feliile de lămâie pe foc și lăsăm până scade aproape de jumătate.

Pentru blat, se amestecă apa minerală cu zahărul, nucă, praful de copt și făină. Se pune într-o formă rotundă unsă cu margarină și tapetata cu făină. Se poate folosi în loc de făină şi o folie de aluminiu unsă cu margarină sau ulei. Se da la cuptor pentru aproximativ 30 minute la 200 grade. Se lasă la răcit, după care se va tăia în trei.

Până se răcește blatul, se face crema. Ciocolată se pune într-un recipient, care se pune într-o oală cu apa fiartă, se amestecă până se topește.  Frișcă se bate cu mixerul pentru 5 minute și se încorporează cu ciocolată răcită și nucă măcinată. Blatul se tăie în trei părți egale. Se însiropează partea din blat care o punem la bază cu 1/3 din sirop. Se adaugă jumătate din cremă, un blat pe care se însiropează cu jumătate din siropul rămas, iarăși cremă și ultimul blat se însiropează de asemeanea cu siropul rămas. 

Într-o altă oală se adaugă ciocolată, margarină și cele 3 linguri cu apă. Se amestecă până se topește ciocolată.  Apoi se întinde glazura pe tort și se dă la frigider până a dau zi, sau măcar pentru câteva ore.

Poftă bună!
 

Raluca Dumitru a pregătit la "Star Matinal" o variantă a tortului de ciocolată de post cu biscuiţi. Asistenta vă explică modul în care l-a preparat chiar în clipul de mai sus.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest