Secretul unei reţete perfecte! Chef Cătălin Scărlătescu îţi arată, pas cu pas, cum se face friptura de miel

 

Dacă aveţi de gând să gătiţi de Paşte friptură de miel, trebuie să încercaţi reţeta unui specialist. Chef Cătălin Scărlătescu ne-a dezvăluit pas cu pas cum se pregăteşte corect acest tip de carne! 

"Dragii mei, eu m-am trezit cu o bucată de berbec în faţă, e o pulpă. Doar nişte crescături pentru pulpa asta, după care o condimentăm. Sare, piper, ţineţi minte, puneţi mult pentru că sarea, piperul o să stea exact cât trebuie pe ea. Cimbru proaspăt, rozmarin, ierburi, în general.. ăsta e nişte pătrunjel şi foarte, foarte mult usturoi. Nu vă mai chinuiţi să-l curăţaţi pentru că nu o să ajungă el în farfuria voastră, el doar o să-i dea aromă. Luaţi-l la mânjit, bine de tot... cu cărbuni", a spus Cătălin Scărlătescu pentru Antena Stars.


Iar după ce a frământat-o bine, Chef Scărlătescu a pus bucata de miel pe grătar pentru a căpăta "faţă".

"Acum îl lăsăm să sfârâie. Până nu se caramelizează el, până nu prinde o crustă, nu-l luăm de acolo"
, a spus Chef-ul.

Chef Cătălin Scărlătescu ne-a recomandat şi garnitura perfectă.

"Merge foarte bine cu nişte cartofi cu rozmarin, merge foarte bine cu nişte orez foarte simplu. Care sunteţi aşa mai puturoşi, tăiaţi doi, trei cartofi şi aruncaţi-i în tava în care el stă la cuptor  După ce s-a rumenit bine, mielul trebuie aşezat din nou în tavă, acoperit cu folie de aluminiu şi pus la cuptor la 110 grade, timp de trei ore şi 43 de minute, pentru ca gusturile să se pătrundă perfect",
a încheiat chef-ul!


Nu ne rămâne decât să vă urăm spor la treabă şi, mai apoi, poftă bună!


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest