Viață de coșmar! Bătrânii din Buzău sunt PRIZONIERII „deșertului alb”!

 

Pe aici nu se trece! Sunt cuvinte amare care descriu tabloul dezolant din localitatea Glodeanu Siliştea, Buzău. Aici, autorităţile locale nu par să fi învăţat nimic, din lecţia iernii, de acum doi ani. Bătrânii spun că îşi doresc să moară, pentru că au obosit să lupte cu urgia naturii

Îşi doresc să moară. Nu mai aşteaptă nimic. Sunt două dintre bătrânele care sunt izolate, de când a dat ninsoarea. Pe tanti Şestanca am întâlnit-o şi în urmă cu doi ani, când zăpada a paralizat comuna Glodeanu Siliştea, pentru două săptămâni. Despre moarte vorbea şi atunci. Şi despre mânia venită din cer. Bătrâna are 82 de ani şi este văduvă de 20. Se teme. Se teme că zăpada o va îngropa de tot. Vecina ei, cu trei ani mai tânără spune că nu mai poate face căldură în casă.

În satele izolate se poate ajunge, doar pe jos. Cei în putere sunt cu lopata în mână, de când a început ninsoarea. Cât vezi cu ochii e numai zăpadă. Casele au fost îngropate în nămeţi. Nici uliţele nu se mai zăresc. Utilajele au fost scoase de abia dimineaţă pe drumuri. Doar două sate din Glodeanu Siliştea au fost deblocate. Câteva sute de familii, din celelalte cinci localităţi aşteaptă încă salvarea.
 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest