Ai o unghie încarnată și nu știi cum să o tratezi? Fă aceste lucruri de urgență, înainte de a merge la medic

 

Este una dintre cele mai delicate probleme cu care te poți confrunta, iar multe persoane aleg să se trateze în confortul propriei locuințe, fără a mai trece pe la medic.

Bineînțeles că această atitudine este total nepotrivită și nu trebuie să faci acest lucru, însă până la vizita la medic, trebuie să apelezi la câteva trucuri care te vor ajuta să nu înrăutățești situația.

Dacă ai o unghie încarnată și îți creează probleme la mers, trebuie să iei urgent măsuri, pentru a nu agrava această problemă.

În primul rând, introdu degetul inflamat într-un vas cu apă caldă și sărată timp de câte 15 minute, de mai multe ori pe zi. Acest lucru ajută la ameliorarea durerii și la reducerea inflamației. Piciorul se va usca întotdeauna prin tamponare cu un prosop după fiecare operațiune de acest gen. Ai mare grijă ca să menții în restul timpului piciorul uscat.

Depărtează ușor pielea de pe unghie, folosind o pilă mică de unghii, curată sau un alt dispozitiv neascuțit, care nu va răni sau înțepa degetul.
Pune o bucată de bumbac de mici dimensiuni, curată și umedă pentru a separa unghia de piele și pentru a proteja pielea de unghia încarnată. Înainte de această procedură, înmoaie bucata de bumbac în apă sau într-un produs antiseptic, informează sfatulmedicului.ro.

Freacă degetul de la picior cu un unguent cu antibiotic, pentru a reduce probabilitatea dezvoltării unei infecții. Acoperă degetul de la picior cu bandaj, pentru a-l feri de eventuale lovituri sau traumatisme și pentru a-l proteja.

De asemenea, încalță-te cu pantofi care sunt largi spre degetele de la picioare, iar dacă sunt descoperiți în partea din față, ar fi ideal ca să fie purtați. Evită pe cât poți de mult pantofii care presează degetul cu unghia încarnată.

Trebuie să verifici în fiecare zi ca să depistezi eventualele semne de infecție, iar dacă apar roșeață, puroi sau dacă durerea se accentueză, apelează la medicamente pentru ameliorarea durerii, precum acetaminofen sau ibuprofen și mergi cât mai repede la medic.

V.M


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest